Perran Kutman'ın acı kaybı

Usta sanatçı Perran Kutman'ın annesi vefat etti.
Usta sanatçı Perran Kutman'ın annesi vefat etti.

Bir süredir tedavi altında tutulan usta sanatçı Perran Kutman'ın annesi Emine Sabriye Kanat hayatını kaybetti. Acı haberi Perran Kutman kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

Türk sinema ve tiyatro sanatçısı Perran Kutman bugün aldığı haberle sarsıldı. Kutman'ın annesi EmineSabriye Kanat hayata gözlerini yumdu. Bu acı haberi duyurmak yine kendisine düştü. Perran Kutman Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sevenleriyle acısını paylaştı.

Biricik Sabriye annemizi kaybettik...

Perran Kutman'ın sanatla dolu hayatı

80’lerin Sabayat’ı, 90’ların Perihan Abla’sı, 2000’lerin Afet Hoca’sı, komedinin kadın isimlerinden Perran Kutman’ın hayat hikayesidir.

Yeni jenerasyon Perran Kutmanı, bir döneme damgasını vuran Hayat Bilgisi dizisinde oynadığı 'Afet Hoca' rolüyle tanıdı.
Yeni jenerasyon Perran Kutmanı, bir döneme damgasını vuran Hayat Bilgisi dizisinde oynadığı 'Afet Hoca' rolüyle tanıdı.

Perran Kutman, hangi açısından bakarsan şanslı ya da şansız bulacağın bir çocukluk yaşadı. Hiç arkadaş bulamadığı için şanssız; ailesinin sonsuz sevgisini tattığı için de şanslıydı. Sadece oyuncaklarını arkadaş edinebilmek taklit yönünü geliştirecekti Perran’ın ve o bir gün ülkesinin sayılı kadın komedi oyuncularından biri olacaktı…

Bir diğer şansı da, hayatının aşkını bulacak ve mutlu bir hayat sürecekti…

Perran, yalnız kalınca çareyi kendi kendine taklitler yapmakta bulmuştu. Taklitlerini çalışıyor, sonra da ailesine sunuyor; onları eğlendiriyordu. Annesi, Perran’ın yeteneğini keşfetmişti, ailecek konservatuara gitmesi gerektiğine karar verdiler. Perran, "İstanbul Belediye Konservatuarı"na kaydoldu.

Perran artık konservatuara başlamıştı. İlk günler nasıl da çekilmez gelmiş, hiç sevmemişti. Ama sonra alıştıkça sevdi, sevdikçe daha da bağlandı. Çok iyi bir öğrenci olmuştu. Öğrencilik yıllarından bulacaktı sahneye çıkma şansını…

Perran Kutman, önce Türk filmlerinin komedi yüzü olarak kendini gösterse de, 1986’da TRT2’de bir dizi ile çıktı seyircisinin karşısına; Perihan Abla. Mahalle kültürü içinde yaşayan, bütün mahallenin sevgilisiydi Perihan Abla. Öylesine samimi, öylesine bizden biriydi ki; çok geçmeden seyircisinin gönlünü fethetmiş, hepimizin Perihan Ablası oluvermişti.

Perran Kutman, artık beraberinde anılacağı bir ada kavuşmuştu. Dizi de TRT2’den TRT1’e geçti.

Bu dizi ile 1987’de Altın Kelebek Ödülleri’nde “Yılın Kadın Komedi Sanatçısı” ödülünü aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >