Peru’da kuryenin çantasında mumya çıktı

Peru'da bulunan mumya
Peru'da bulunan mumya

Peru’nun Puno bölgesindeki arkeolojik kazı alanında bir kuryenin çantasında mumya çıktı. Kurye mumyayı 'bir tür ruhani sevgili' olarak gördüğünü söyledi.

Euronews'in haberine göre; Peru’nun Puno bölgesindeki arkeolojik kazı alanında aşırı derecede alkol aldığı için güvenlik güçlerinin şüphesini çeken bir kuryenin yanında taşıdığı çantada yapılan aramada mumya bulundu. Gözaltına alınan kurye ilk sorgusunda mumyayı 'bir tür ruhani sevgili olarak gördüğünü' söyledi.

Peru’da büyük şaşkınlık yaratan buluşun ardından arkeoloji uzmanları tarafından yapılan açıklamada, soğutucu çanta içinde taşınan ve 600 ila 800 yaşında olduğu belirtilen mumyanın yetişkin bir erkeğe ait olduğu aktarıldı.

Uzmanlar öldüğünde 45 yaşında olan mumyanın 1 metre 51 santimetre uzunluğunda olduğunu duyurdu.

Polis, mumyanın, bölgeye yönelik İspanyol istilası öncesi mezarların çoğunda tipik olarak görülen cenin pozisyonunda bandajlarla sarılmış bir şekilde bulunduğunu bildirdi.

İsmi açıklanmayan kurye ile 23 ve 26 yaşlarındaki iki arkadaşı, Peru’nun 'kültürel mirasıyla ilgili yasaları çiğnemek' suçundan gözaltına alındı.

Kurye polisteki ilk sorgusunda soğutucu çanta içinde bantlara sarılmış halde bulunan mumyayla aynı odayı paylaştığını ve mumyayı 'bir tür ruhani sevgili olarak gördüğünü' iddia etti.

Kurye, arkadaşlarına gösteriş yapmak için 'Juanita' ismini verdiği mumyayı çanta içinde sürekli yanında taşıdığını iddia etti. Mumyanın gerçek sahibinin babası olduğu kaydeden kurye, babasının eline nasıl geçtiğini ise açıklık getiremedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >