PES 2019’a son darbe: Borussia Dortmund oyunda yer almayacak!

​PES 2019’a son darbe: Borussia Dortmund oyunda yer almayacak
​PES 2019’a son darbe: Borussia Dortmund oyunda yer almayacak

Oyunseverlerin büyük bir merakla beklediği PES 2019, birçok problemin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya. Alman devi Borussia Dortmund, Konami’nin yeni oyununda yer almayacağını ilan etti…

Bu yıl, özellikle Şampiyonlar Ligi lisansını kaybetmesiyle ciddi bir yara alan ve bilinirliğini, karizmasını bir anda yitirdiği söylenebilecek olan Konami’nin en güçlü üyesi PES 2019’a kötü haberler gelmeye devam ediyor. Borussia Dortmund’un PES ile olan sözleşmesini erken sonlandırma kararı birçok oyun ve futbol tutkunu için “şok edici” olarak yorumlandı. Alman devinin oyunda yer almayacak olması hemen hemen tüm kozların EA Sports, dolayısıyla FIFA serisine geçmesine vesile oldu.

PES serisinin sorunları bitmiyor!

Marco Reus, Michy Batshuayi, Mario Götze gibi birçok yıldızın formasını giydiği Borussia Dortmund, PES 2019’a hem fan hem de prestij katma noktasında oldukça başarılıydı. Oyunun popülaritesini artırarak göze hoş gelmesini sağlayan dev ekip, lisanslı ligler probleminden sonra Konami’nin başını ağrıtan yeni problem olmayı başardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde PES serisinin yapımcısı Konami, PES 2019'a 9 yeni lig ekleneceğini duyurmuş ve bu 9 ligden 7'sini açıklamış, diğer 2 lig hakkında resmi açıklamada bulunulmamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >