Peş peşe uyarılar yapıldı: İstanbul'a bugün dolu yağacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; İstanbul'da bugün bölgesel olarak dolu yağışı görülebilir. Özellikle öğleden sonra etkili olması beklenen dolu yağışı için Meteoroloji, vatandaşları dikkatleri olması konusunda uyardı.

Havaların ısınmasıyla güneşin tadını çıkarmak isteyen İstanbullulara kötü haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre İstanbul'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken; yağışlar öğle saatlerinde daha da kuvvetlenecek.

Yapılan uyarıda İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir ve çevre illerde yağış ve sele karşı uyarı yapılırken, aynı zamanda doluya karşı da önlem alınması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, İstanbulluları uyardı; öğleden sonra dolu yağışı geliyor, önlemlerinizi alın.

Yerel dolu yağışı bekleniyor

Meteoroloji'nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (40-80 km/sa) kuzey ve kuzeybatılı rüzgarla birlikte İstanbul, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

İstanbul'a dolu yağışı bekleniyor mu?

Prof. Dr. Orhan Şen, "Yağış önce İstanbul'un batısından başlayacak. İstanbul'a dolu yağacak mı? Evet İstanbul'a bugün dolu yağabilir bölgesel olarak. Dolunun mala zarar verip veremeyeceğini 1 saat öncesinden tahmin edebiliyoruz. Çünkü o dolunun gelişmesi lazım. Gelişecek mi gelişmeyecek mi bulut? Bunun görülmesi için 1 - 1,30 saat önce bakmak lazım. Evet yağış var. Yağışlar daha çok Marmara'nın güneyi ve doğusunda daha ağır basıyor. Öğle saatlerinden sonra daha kuvvetli olacak" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >