Peynir alırken nelere dikkat etmeli? Peynirin üzerindeki delikler ne işe yarıyor?

Beyaz peynirdeki delikler
Beyaz peynirdeki delikler

Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz peyniri satın alırken nelere dikkat etmeli, beyaz peynirin üzerindeki delikler ne işe yarıyor? İşte hile pazarında doğru ürünü almak için dikkat edilmesi gerekenler!

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi beyaz peynir alırken nelere dikkat edilmeli, beyaz peynirin üzerindeki delikler ne işe yarıyor, beyaz peynirin taze olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte merak edilen o soruların yanıtı!

Tatma şansınız varsa, peyniri almadan önce mutlaka deneyin. Tadıldığında fazla ekşilik veren beyaz peynirden kaçının. Taze kaşar peyniri açık sarı renkte, homojen yapıda, süt kokulu, kolay dilimlenebilir ve az tuzlu olur. Dil peyniri ise, az tuzlu olmalı ve lif lif ayrılabilmelidir.

Beyaz peynir, ışıksız ortamda; buzdolabında, en altta sebzelik gözünde saklanmalıdır. Peynir hemen tüketilmeyecekse, kendi ambalajında bırakılmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır.

Peynirlerdeki delikler ne işe yarıyor?

Pürüzsüz, kalıp gibi peynirleri önermeyen uzmanlar; "Peynirdeki delikler, onun ne kadar sağlıklı olduğunu gösterir" diyor.

Krem peynir ve kaşar gibi ürünlerin hileyi fazlasıyla kabul ettiğini söyleyen uzmanların açıklamasına göre: "Alınan ürünlerin özellikle markasına dikkat etmek gerekiyor. Krem peynir ya da kaşar peyniri gibi ürünlere hile karıştırmak da çok kolay. Küflü peynirleri yeniden kaynatıp kaşar peyniri yapabiliyor, bu yüzden oldukça dikkatli olmak gerekli."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >