Pfizer-Biontech koronavirüs aşılarını taşıyacak şirket belli oldu

Koronavirüs aşılarını Alman lojistik şirketi va-Q-tec ulaştıracak
Koronavirüs aşılarını Alman lojistik şirketi va-Q-tec ulaştıracak

En az bir milyar doz üretilecek Pfizer-Biontech koronavirüs aşısının -70 derecede muhafaza edilerek ülkelere nasıl dağıtılacağı sorusu üzerine Almanya Bavyera şehri Würzburg merkezli lojistik şirketi va-Q-tec, “Bunun çözümü var” dedi.

ABD’li Pfizer ile Alman Biontech şirketleri dün koronavirüs aşısı faz 3 sonuçlarında yüzde 95’in üzerinde başarı sağlandığını açıklarken lojistiği sağlayacak şirket de belli oldu. Anlaşmaya göre Pfizer-Biontech aşılarını dünyaya bir diğer Alman lojistik şirketi va-Q-tec ulaştıracak.

Aşıların dağıtılacağı kutular
Aşıların dağıtılacağı kutular
  • Taşıma işlemi için 'Vakumlu yalıtım panelleri'nden oluşan 'termo-kutular' kullanan şirket bu panellerin polistiren ve cam elyafı gibi geleneksel ısı yalıtım malzemelerinden on kat daha etkili olduğunu belirtti.

Aşıların dağıtılacağı kutular
Aşıların dağıtılacağı kutular

"Aşı dağıtımı için gerekli temel teknoloji sağlanacak"

DHL tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmaya göre, dünya çapında 10 milyar dozluk Pfizer-BioNTech aşısının taşınması için 15 milyon soğutucuya ihtiyaç duyulacağı açıklanmıştı.

Şirketin sitesinde yapılan açıklamada “va-Q-tec'in yüksek teknoloji ürünü pasif taşıma kapları, birkaç gün dahil olmak üzere -70 ile 25 derece arasındaki çeşitli aralıklarda sabit sıcaklıkları güvenilir bir şekilde koruyarak, sıcaklık kontrollü aşı dağıtımı için gerekli temel teknolojiyi sağlar” ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >