Philip Morris hakkında 'ikiyüzlülük' iddiası

Sigara
Sigara

Dünyanın en büyük tütün firmalarından biri olan Philip Morris, sigara içenleri bırakmaya teşvik eden yeni reklam kampanyasında 'ikiyüzlülük'le suçlanıyor.

Marlboro üreticisi, hareketin "nihai olarak sigara satmayı durdurma" amacında "önemli bir sonraki adım" olduğunu söyledi.

İngiltere dışında sigara içmeyi hala destekliyor!

Kanser Araştırma şirketleri, firmanın sadece ısıtılmış tütün gibi sigara içme alternatiflerini tanıtmaya çalıştığını söyleyerek "Bu şaşırtıcı bir ikiyüzlülük" açıklamasında bulundu.

İngiltere kanser araştırma firması yöneticisi George Butterworth, "Philip Morris, insanların sigarayı bırakmalarına yardım ediyor" açıklamasında bulunarak sigaranın, kanserin önde gelen nedenlerinden biri olduğunu ve insanların sigara kullanımı da dahil olmak üzere sigaradan tamamen uzaklaşmalarını teşvik ettiğini söyledi.

Philip Morris ilk olarak “dumansız” bir geleceğe ulaşmak istediğini söyledi. Birçok tütün firması gibi, Philip Morris de sigara içmenin yerine yeni ürünlere yöneliyor ve bunun sonucunda da İngiltere'deki sigara içenlerin sayısı azalıyor.

İngiltere'de, ısıtılmış bir tütün ürünü Iqos dahil olmak üzere sigaraya çeşitli alternatifler pazarlanmaya devam ediyor.

“Sigaralar hala işimizin % 87'sini oluşturuyor. En kısa zamanda dumansız bir dünya olmak istiyoruz ve bunun için alternatif satmak istiyoruz; ancak bu zaman alacak bir durum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >