Pırasa sevmeyenlere pırasayı sevdirecek 7 farklı lezzet

Pırasalı lezzetler

Pırasadan yapılmasına alışık olduğunuz tek lezzet kuşkusuz pırasa yemeğidir. Pırasa sevmeyenlere şaşırtarak,pırasayı sevmelerini sağlayacak 7 farklı lezzet.

Pırasa ön yargıyla karşılanan sebzeler arasında yer alır. Çocukların tadına bakmaktan kaçtığı, yetişkinlerin çocukluktan kalan ön yargıyla ağzına bile sürmek istemediği bir sebze… Soğangiller ailesinde yer alan pırasa, vücut direncini arttırdığı için kışın özellikle tüketmeniz gereken bir besindir. Pırasa yediğinizi anlamayacağınız, sevdiklerinize yaptığınızda bunun içinde var diye soracakları lezzetli 7 farklı sağlıklı yemek tarifi

Pırasa köftesi

                                    Pırasa ve maydanozu küçük küçük doğrayarak tavada soteleyin. Daha sonra tam bir sebzeli köfte tarifi olan pırasalı köftenin içine pırasa, maydanoz, yumurta, galeta unu karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri kızartın afiyet olsun.
Pırasa köftesi Pırasa ve maydanozu küçük küçük doğrayarak tavada soteleyin. Daha sonra tam bir sebzeli köfte tarifi olan pırasalı köftenin içine pırasa, maydanoz, yumurta, galeta unu karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri kızartın afiyet olsun.
Pırasa çorbası

                                    Pırasaları yuvarlak şekilde doğrayın. Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Mercimeği, iri iri rendelenmiş havucu, patatesi ve soğanı tencerenin içine ekleyin.5 su bardağı suyla olana kadar pişirin. Ateşten alıp blenderle ezin. Baharat ve tuz ilave edin eğer çok koyu gelirse su ekleyerek tekrar pişirin. Ayrı bir yerde erittiğiniz tereyağını çorbanın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Pırasa çorbası Pırasaları yuvarlak şekilde doğrayın. Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Mercimeği, iri iri rendelenmiş havucu, patatesi ve soğanı tencerenin içine ekleyin.5 su bardağı suyla olana kadar pişirin. Ateşten alıp blenderle ezin. Baharat ve tuz ilave edin eğer çok koyu gelirse su ekleyerek tekrar pişirin. Ayrı bir yerde erittiğiniz tereyağını çorbanın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Fırında pırasa

                                    Pırasaları halka halka doğrayıp haşlıyoruz. Haşlanan pırasayı süzüyoruz. Ayrı bir yerde kapta yumurta, süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızıbiber ve kabartma tozu ilave edilip karıştırın. Hazırlanan karışıma pırasaları ekleyin ve yağlanmış borcam kabında önceden ısıtılmış 170° fırında pişirin.
Fırında pırasa Pırasaları halka halka doğrayıp haşlıyoruz. Haşlanan pırasayı süzüyoruz. Ayrı bir yerde kapta yumurta, süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızıbiber ve kabartma tozu ilave edilip karıştırın. Hazırlanan karışıma pırasaları ekleyin ve yağlanmış borcam kabında önceden ısıtılmış 170° fırında pişirin.
Yoğurtlu pırasa salatası

                                    Havuç salatası yapar gibi yapıyoruz. Önce pırasalı ince kıyıyoruz. Tavaya yağ ve tuz ekleyerek buharda pişiriyoruz. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Pişen pırasayı bir tabağa alıp üzerine de yoğurdu afiyetle yiyebilirsiniz.
Yoğurtlu pırasa salatası Havuç salatası yapar gibi yapıyoruz. Önce pırasalı ince kıyıyoruz. Tavaya yağ ve tuz ekleyerek buharda pişiriyoruz. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz. Pişen pırasayı bir tabağa alıp üzerine de yoğurdu afiyetle yiyebilirsiniz.
Pırasalı mücver
Kabak mücveri nasıl yapılıyorsa pırasalı mücver tarifi de aynı şekilde yapılıyor. Pırasa ve maydanozları ince ince doğrayın. Yumurta, un ve baharatları ekleyerek karıştırın. Yanmaz tava ısınınca bir kaşık yağ koyun. Bir kaşıkta pırasa koyun arkalı önlü pişirin. Yoğurtla birlikte yerseniz daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Pırasalı mücver Kabak mücveri nasıl yapılıyorsa pırasalı mücver tarifi de aynı şekilde yapılıyor. Pırasa ve maydanozları ince ince doğrayın. Yumurta, un ve baharatları ekleyerek karıştırın. Yanmaz tava ısınınca bir kaşık yağ koyun. Bir kaşıkta pırasa koyun arkalı önlü pişirin. Yoğurtla birlikte yerseniz daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Pırasalı tart

                                    Un, tereyağı, yumurta, su ve tuzdan güzel bir tart hamuru yapın. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve iki saat kadar bekletin. İç harcı için ayrı bir yerde pırasaları ince ince doğrayın ve buharda baharat ve tuz eşliğinde pişirin. Süt, yumurtalar, tuzu bir kâsede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini içine ekleyerek karıştırın. Tart kabının içine hamuru yayın. Hamurun kabarmaması içinde kürdanla delikler açın. Hamurun üzerine önce pırasalı karışımı ardından da sütlü karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Pırasalı tart Un, tereyağı, yumurta, su ve tuzdan güzel bir tart hamuru yapın. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve iki saat kadar bekletin. İç harcı için ayrı bir yerde pırasaları ince ince doğrayın ve buharda baharat ve tuz eşliğinde pişirin. Süt, yumurtalar, tuzu bir kâsede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini içine ekleyerek karıştırın. Tart kabının içine hamuru yayın. Hamurun kabarmaması içinde kürdanla delikler açın. Hamurun üzerine önce pırasalı karışımı ardından da sütlü karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Pırasalı börek
Kolay bir şekilde yapabileceğiniz pırasalı börek tarifi için 1 kg yufka ve pırasa dışında pek fazla bir şeye ihtiyacınız yok. İsterseniz tepsi böreği şeklinde, isterseniz de sigara böreği şeklinde yapabilirsiniz. İç harcı için; pırasaları ince ince doğrayıp yağ ile birlikte baharat eşliğinde buharda pişmeye bırakın. Tepsi böreği için; yoğurt, yumurta ve zeytinyağına ihtiyacınız var. Börek yapmayı bilenleriniz mutlaka vardır. Klasik tepsi böreği gibi yapıp üzerine çörek otu serperek fırında pişmeye bırakın.
Pırasalı börek Kolay bir şekilde yapabileceğiniz pırasalı börek tarifi için 1 kg yufka ve pırasa dışında pek fazla bir şeye ihtiyacınız yok. İsterseniz tepsi böreği şeklinde, isterseniz de sigara böreği şeklinde yapabilirsiniz. İç harcı için; pırasaları ince ince doğrayıp yağ ile birlikte baharat eşliğinde buharda pişmeye bırakın. Tepsi böreği için; yoğurt, yumurta ve zeytinyağına ihtiyacınız var. Börek yapmayı bilenleriniz mutlaka vardır. Klasik tepsi böreği gibi yapıp üzerine çörek otu serperek fırında pişmeye bırakın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >