Pitbull saldırısına uğrayan Asiye taburcu edildi

​Pitbull saldırısı
​Pitbull saldırısı

Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve tedavisi tamamlanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, hastaneye yatışının 37. günde taburcu edildi. aba Hüseyin Ateş, kızının sağlık durumunun iyi olduğunu ve 1.5 ay sonra geri geleceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Gaziantep'te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Pitbull cinsi köpeklerin saldırısında ağır yaralanan küçük kız hastaneye kaldırıldı. Olay üzerine ülke genelinde pitbull cinsi köpekler için toplatılma başlatılmıştı. Yaralanan minik kızdan müjdeli haber geldi ve Asiye hastaneden taburcu edildi.

İki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, küçük kızın tedavisini Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın takip etmesini istedi. Özkan'ın ve doktorların başarılı operasyonlarının ardından minik Asiye taburcu edildi.

Taburcu oldu

Annesi Zeynep Ataş ile beraber araca binen 4 yaşındaki Asiye'nin durumunun iyi olduğu görüldü. Baba Hüseyin Ateş, “Çok iyiyiz Allah’a şükür olsun. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Şu anda Allah’a şükür durumu çok iyi. 1.5 ay sonra geri geleceğiz” dedi.

Birçok ameliyat geçirdi

Küçük Asiye, Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep'ten 25 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilerek tedavisine başlandı. 1 gün sonra ise Özkan ve ekibi tarafından yaklaşık 4 saat süren ilk seans ameliyatı ile Asiye'ye kalça ve sırtından doku nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Asiye, 2 gün sonra uyandırılıp, 29 Aralık'ta normal servise alındı. 14 Ocak’ta Asiye’ye kulağındaki hasar ve yüz felcine yönelik sinirle ilgili operasyonlarda yapılmıştı. Küçük Asiye’nin 26 Ocak’ta işitme kaybına yönelik kulağına da operasyon yapılmıştı.

  • Ne olmuştu?
  • Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık'ta, oturdukları sitenin bahçesinde, Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında başından ağır yaralanan Asiye Ateş, kentteki ilk tedavisinin ardından Antalya'ya sevk edildi. Minik Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 4 saat süren operasyon geçirdi. Asiye'nin sırtından ve bacağından alınan dokular, baş kısmına nakledildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Asiye, servise alındı.
  • İşitme kaybı ve yüz felci ihtimali üzerine bir operasyon daha geçiren Asiye'nin bu yöndeki tedavisi devam ediyor. Asiye'nin işitme kaybına ilişkin kulak bölgesine operasyon yapıldığını belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye'nin kulakla ilgili sorunlarının giderildiğini söyledi, Asiye 31 Ocak'ta taburcu edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >