Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyata girmeden önce sorduğu soru duygulandırdı

Asiye'ye 4 saatlik bir doku nakli ameliyatı yapıldı
Asiye'ye 4 saatlik bir doku nakli ameliyatı yapıldı

Gaziantep'te pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş uyutulmaya devam ediliyor. Tüm Türkiye'yi üzen görüntülerin ardından Asiye'ye 4 saatlik doku nakli yapıldı. Yüzü ve kafası parçalanan küçük kızın geçirdiği ilk ameliyat öncesi annesine "Yüzüm iyileşecek mi?" diye sorduğu öğrenildi. Anne Ateş ise kızına "Ömer Hoca yüzünü iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın" sözleriyle yanıt verdi.

Gaziantep'te oturdukları sitenin bahçesinde oynadığı sırada pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş (4) Antalya'da yapılan 4 saatlik doku naklinin ardından uyutulmaya devam ediliyor. Sabah'ın haberine göre, minik Asiye'nin doku nakli operasyonuna girmeden önce annesi Zübeyde Ateş'e "Yüzüm iyileşecek mi?" diye sorduğu annesinin ise "Ömer hocamız senin yüzünün iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın" diyerek moral verdiği öğrenildi.

"Doku naklinin tutması önemli"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, şu bilgileri paylaştı: "Asiye'deki normal bir doku kaybı değil, ciddi bir yaralanma. Yüzündeki sinirlerde ciddi hasarlar, çene ve kulakta üç boyutlu kayıplar vardı. Yüzüne ve saç derisine operasyon yaptık. Sırtından ve bacağından doku nakilleri gerçekleştirdik. Nakledilen dokunun tutması önemli. Birkaç gün doku tutmama riski var. Yoğun bakımdan uyandırıldıktan sonra nakledilen dokularının takibini yapacağız.

"Yüz felci riski bulunuyor"

İki hafta sonra gelişmelere bakılarak değerlendirme yapacağız ve yeniden doku nakline başlayacağız. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız. Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız.

Yüz nakli gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ciddi bir travma geçirmiş. Elimizden geleni yapacağız. Tam iyileşme bir yılı bulabilir. Ailenin de morali iyi. Çocuğu zamanında kurtarmışlar."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >