Sosyal medyadaki PKK propagandasına Emniyet'ten de açıklama geldi

şemdinli altınsu köyü
şemdinli altınsu köyü

Hakkari Valiliği'nin yaptığı açıklama ile Şemdinli'de bir polisin şehit olduğu olaydan sonra köylülere karşı 'işkence' yapıldığı iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada terör örgütü propagandasının yapıldığı, güvenlik güçlerinin mücadelesine leke sürülmek istendiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin nüfuslu Altınsu köyünün kırsalında düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada bir özel harekat polisi çatışmada şehit düştü, bir polis yaralandı. Olayın ardından bölgede teröristlere yönelik hava destekli geniş bir operasyon başlatıldı.

Şehidin ailesinin acı olayı öğrenmesinden saatler sonra sosyal medyada bazı iddialar yer aldı. Söz konusu iddiayı gündeme getiren terör örgütü PKK’nın yayın organlarından dihaber oldu. PKK sempatizanları yaptığı paylaşımlarda bir polisin şehit olmasından sonra köye düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin köylülere 'işkence' yaptığını öne sürdü.

Bir polisin şehit olduğu Şemdinli'ye bağlı Altınsu Köyü.
Bir polisin şehit olduğu Şemdinli'ye bağlı Altınsu Köyü.

Kusuru olan güvenlik güçleri hakkında işlem başlatılacağı da açıklamada yer aldı.

Hakkari Valiliği'nin yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 Polis Memurumuz Şehit olmuş, bunun üzerine ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir. Daha sonra gözaltına alınırken darp edildikleri iddiası ile Savcılık Makamına müracaat eden 10 vatandaşımızın işlemleri devam etmekte olup, bunlar arasında kadın bulunmamaktadır.

Ayrıca kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli idari tahkikat da yapılacaktır.

Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada Güvenlik Güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Emniyet de konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı

                                    
                                    
                                    Hakkari ili Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 Polis Memurunun şehit olmasının ardından ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahısların hukuka uygun olarak gözaltına alınması üzerine; bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada gözaltına alınan şüpheli şahısların darp edildikleri iddia edilerek gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlar yoğun olarak işlenmiştirNitekim Hürriyet Gazetesinin 10.08.2017 tarihli nüshasında Ahmet Hakan tarafından mezkûr olay ele alınarak; ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek başlığıyla güvenlik kuvvetleri gece saatlerinde işte bu köye baskın yapmış, kapıları kırıp halkı yere yatırmış ve tekme, tokat, silah dipçiğiyle vurmuş. Dövülenler arasında yaşlı kadınlar ve çocuklarda varmış…’ gibi gerçeği yansıtmayan yorumlara yer verildiği müşahede edilmiştir.İddialar gerçeği yansıtmadığı gibi, terör örgütünün daha önce 2017 yılı Şubat ayı ortalarında Mardin ili Nusaybin ilçesi Koruköy ve çevresinde gerçekleştirilen operasyonlar örneğinde başlattığı basın yoluyla olumsuz algı oluşturma çabasının bir tekrarı yaşanmaktadır. Belirtilen bölgede operasyonlar başladığında terör örgütü tarafından benzer bir karalama kampanyası başlatılarak, güvenlik kuvvetlerinin vatandaşlara işkence, baskı vb. uyguladığı yönünde asılsız haberler ortaya atılmıştır. Ancak operasyonlar neticesinde üst düzey 3 yöneticisinin de bulunduğu terör örgütünün çok sayıdaki mensubu etkisiz hale getirilip bölgedeki tüm silah ve patlayıcı depoları ele geçirilmiştir. Bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın hilafına köyleri temel üslenme alanına çevirmeye çalışan terör örgütünün bölge üzerindeki baskısı ortadan kaldırılmıştırBenzer tablo Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesi için tekrarlanmak istenmektedir. Mahalle sakinlerinin örgüt baskısından muzdarip oldukları bilinmektedir.


Terörle mücadele uzun soluklu bir süreçtir. Güvenlik kuvvetlerimiz terörist unsurların adaletin önüne çıkartılması için büyük bir kararlılık ve özveri ile cansiperane mücadele etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizce yürütülmekte olan terörle mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada evrensel hukuka ve insan haklarına uygun olarak aynı kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.Bununla birlikte iddiaların araştırılması için adli ve idari incelemelere ivedilikle başlanmış bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş görevlendirilmiştirKamuoyuna saygıyla duyurulur.
Emniyet de konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı Hakkari ili Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 Polis Memurunun şehit olmasının ardından ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahısların hukuka uygun olarak gözaltına alınması üzerine; bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada gözaltına alınan şüpheli şahısların darp edildikleri iddia edilerek gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlar yoğun olarak işlenmiştirNitekim Hürriyet Gazetesinin 10.08.2017 tarihli nüshasında Ahmet Hakan tarafından mezkûr olay ele alınarak; ‘İnsanlık onuru işkenceyi yenecek başlığıyla güvenlik kuvvetleri gece saatlerinde işte bu köye baskın yapmış, kapıları kırıp halkı yere yatırmış ve tekme, tokat, silah dipçiğiyle vurmuş. Dövülenler arasında yaşlı kadınlar ve çocuklarda varmış…’ gibi gerçeği yansıtmayan yorumlara yer verildiği müşahede edilmiştir.İddialar gerçeği yansıtmadığı gibi, terör örgütünün daha önce 2017 yılı Şubat ayı ortalarında Mardin ili Nusaybin ilçesi Koruköy ve çevresinde gerçekleştirilen operasyonlar örneğinde başlattığı basın yoluyla olumsuz algı oluşturma çabasının bir tekrarı yaşanmaktadır. Belirtilen bölgede operasyonlar başladığında terör örgütü tarafından benzer bir karalama kampanyası başlatılarak, güvenlik kuvvetlerinin vatandaşlara işkence, baskı vb. uyguladığı yönünde asılsız haberler ortaya atılmıştır. Ancak operasyonlar neticesinde üst düzey 3 yöneticisinin de bulunduğu terör örgütünün çok sayıdaki mensubu etkisiz hale getirilip bölgedeki tüm silah ve patlayıcı depoları ele geçirilmiştir. Bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın hilafına köyleri temel üslenme alanına çevirmeye çalışan terör örgütünün bölge üzerindeki baskısı ortadan kaldırılmıştırBenzer tablo Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesi için tekrarlanmak istenmektedir. Mahalle sakinlerinin örgüt baskısından muzdarip oldukları bilinmektedir. Terörle mücadele uzun soluklu bir süreçtir. Güvenlik kuvvetlerimiz terörist unsurların adaletin önüne çıkartılması için büyük bir kararlılık ve özveri ile cansiperane mücadele etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizce yürütülmekte olan terörle mücadele bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada evrensel hukuka ve insan haklarına uygun olarak aynı kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.Bununla birlikte iddiaların araştırılması için adli ve idari incelemelere ivedilikle başlanmış bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğünden de müfettiş görevlendirilmiştirKamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >