Poğaça sevenleri poğaça yemekten vazgeçirecek 7 neden

2 ay boyunca düzenli olarak günde 1 poğaça yemek vücudunuza 2.5 kg yağ olarak dönüş yapacaktır.

Sabahları işe, okula yetişmek için koşturduğumuz o hengamenin arasında hızlıca alıp tükettiğiniz pratik bir o kadar da zararlı poğaçaların sağlığınıza ne kadar olumsuz etkisi olduğunu biliyor musunuz? Uzmanlar, sabahları mutlaka kahvaltı yapmaz gerektiğini söylerken içerisinde donmuş yağ oranı çok fazla olan poğaça ve türevlerini kast etmiyordur herhalde. Eğer sabahları poğaça tüketmek sizin için alışkanlık haline geldiyse haberimize bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Her gün 1 poğaça yemek istiyorsanız aynı gün içerisinde 7500 adım atmayı da göze almalısınız. Çünkü bir adet poğaça içerisinde 500 kalori bulunduruyor. Poğaça tarifleri kilo problemini bir kenara bırakacak olursak eğer kalp sağlık sorunlarının ve mide rahatsızlıklarının da tetikleyicisi olabileceğini bilmelisiniz. Ayrıca sadece poğaça değil börek tarifleri de bir o kadar kalori barındırıyor. İşte sizi poğaça yemekten vazgeçirecek 7 önemli sağlık nedeni...

  • Sade 1 poğaçanın besin değerleri:
  • 100 gr. sade 1 poğaça, 40. 3 karbonhidrat içerir.
  • 100 gr. sade 1 poğaça, 0. 5 protein içerir.
  • 100 gr. sade 1 poğaça, 10. 4 yağ içerir.
7. Çocukların Beyin Gelişimine Olumsuz Etkisi

                                    
                                    
                                    
                                    Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Her türlü poğaça ve börek gibi yiyecekler hiperaktivite ve dikkat eksiliğini tetikliyor.
7. Çocukların Beyin Gelişimine Olumsuz Etkisi Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Her türlü poğaça ve börek gibi yiyecekler hiperaktivite ve dikkat eksiliğini tetikliyor.
6. Kolesterolünüzü Yükselmesine Sebep Olur

                                    
                                    
                                    
                                    Sadece poğaçalar değil neredeyse tüm unlu mamulleri insan sağlığı açısından ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.Poğaçanın hazırlanışı sırasında kullanılan margarinin başlıca insan sağlığına zararı açık ara öndedir. Koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırmaktadır. LDL denilen kolesterolün yükselmesine neden olur. Anne sütünün düşük kalitede olmasını da etkiler.
6. Kolesterolünüzü Yükselmesine Sebep Olur Sadece poğaçalar değil neredeyse tüm unlu mamulleri insan sağlığı açısından ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.Poğaçanın hazırlanışı sırasında kullanılan margarinin başlıca insan sağlığına zararı açık ara öndedir. Koroner kalp hastalığına yakalanma olasılığını artırmaktadır. LDL denilen kolesterolün yükselmesine neden olur. Anne sütünün düşük kalitede olmasını da etkiler.
5. Sağlıklı Ortamlarda Üretilmiyor Olabilir

                                    
                                    
                                    
                                    Hem çok üretildiği hem de ucuza mal edildiği için poğaça ve çeşitleri çoğunlukla hijyenik olmayan fırın ve tezgahlarda üretiliyor. İnsan sağlığını düşünmeden üretilen bu yiyecekler, zehirlenmenize hatta kalıcı hasarlara götürebilecek rahatsızlıkların başlangıcına sebep olabilir.
5. Sağlıklı Ortamlarda Üretilmiyor Olabilir Hem çok üretildiği hem de ucuza mal edildiği için poğaça ve çeşitleri çoğunlukla hijyenik olmayan fırın ve tezgahlarda üretiliyor. İnsan sağlığını düşünmeden üretilen bu yiyecekler, zehirlenmenize hatta kalıcı hasarlara götürebilecek rahatsızlıkların başlangıcına sebep olabilir.
4. Bağırsak Sistemini Zayıflatır

                                    
                                    
                                    
                                    Poğaça tüketmek tuvalete çıkma sıklığınızı giderek azaltır ve bağırsak sisteminizde yavaşlamaya sebep olur. Bu zararların yanı sıra doğru tüketildiğinde, HDL adı verilen iyi kolesterolün azalmasını sağlama gibi faydaları da bulunur. Ancak sade poğaçanın sürekli olarak tüketilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda dikkatli olmanızda yarar var.
4. Bağırsak Sistemini Zayıflatır Poğaça tüketmek tuvalete çıkma sıklığınızı giderek azaltır ve bağırsak sisteminizde yavaşlamaya sebep olur. Bu zararların yanı sıra doğru tüketildiğinde, HDL adı verilen iyi kolesterolün azalmasını sağlama gibi faydaları da bulunur. Ancak sade poğaçanın sürekli olarak tüketilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu konuda dikkatli olmanızda yarar var.
3. Mide Rahatsızlıklarını Tetikliyor

                                    
                                    
                                    
                                    Midesi hassas olan kişilerin tükettikleri sıcak poğaçalar midenin kısa sürede yanmasına ve ağrıya neden olabilmektedir.
3. Mide Rahatsızlıklarını Tetikliyor Midesi hassas olan kişilerin tükettikleri sıcak poğaçalar midenin kısa sürede yanmasına ve ağrıya neden olabilmektedir.
2. Hızlı ve Sağlıksız Biçimde Kilo Almanıza Etkisi

                                    
                                    
                                    
                                    Poğaçanın zararları arasında en önemli olan maddelerden bir tanesi de normal beslenmeye göre daha fazla kilo aldırma etkisinin olması. Özellikle sabahın ilk saatlerinde içerisinde bol miktarda yağ bulunan açma poğaçaların kullanılması insanların daha kolay kilo almalarına neden olur. Bol miktarda yağ vücuda girdiği için alınan bu kiloların verilmesi de çok kolay değildir.
2. Hızlı ve Sağlıksız Biçimde Kilo Almanıza Etkisi Poğaçanın zararları arasında en önemli olan maddelerden bir tanesi de normal beslenmeye göre daha fazla kilo aldırma etkisinin olması. Özellikle sabahın ilk saatlerinde içerisinde bol miktarda yağ bulunan açma poğaçaların kullanılması insanların daha kolay kilo almalarına neden olur. Bol miktarda yağ vücuda girdiği için alınan bu kiloların verilmesi de çok kolay değildir.
1. Kalp ve Damar Sağlığı Açısından Zararları

                                    
                                    
                                    
                                    Poğaçaların içerisinde bol miktarda margarin kullanılır. Pastane ve fırın gibi yerlerden alanın açma poğaça ve benzeri unlu mamullerin tamamında yağ ihtiyacının karşılanması için margarinden yararlanılır. Margarin yağlar arasında en yüksek derecede zararlı olan yağ grubundandır. Bu yüzden sürekli olarak içerisinde margarin bulunan poğaçaların tüketilmesi kalp damar sağlığı açısından çok zararlıdır. Özellikle sabah kahvaltılarında sağlıklı bir şekilde kahvaltı yapmak yerine tüketilen poğaçalar kalbin erken saatlerde yorulmasına neden olur. Kalbin etkilenmesi de kısa sürede tüm vücudu etkileyebilir. Bu yüzden poğaça tüketimine dikkat etmek gerekir.
1. Kalp ve Damar Sağlığı Açısından Zararları Poğaçaların içerisinde bol miktarda margarin kullanılır. Pastane ve fırın gibi yerlerden alanın açma poğaça ve benzeri unlu mamullerin tamamında yağ ihtiyacının karşılanması için margarinden yararlanılır. Margarin yağlar arasında en yüksek derecede zararlı olan yağ grubundandır. Bu yüzden sürekli olarak içerisinde margarin bulunan poğaçaların tüketilmesi kalp damar sağlığı açısından çok zararlıdır. Özellikle sabah kahvaltılarında sağlıklı bir şekilde kahvaltı yapmak yerine tüketilen poğaçalar kalbin erken saatlerde yorulmasına neden olur. Kalbin etkilenmesi de kısa sürede tüm vücudu etkileyebilir. Bu yüzden poğaça tüketimine dikkat etmek gerekir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >