Polis küçük çocuğu kurtarmak istedi: Kendini aracın önüne attı

Trafik polisi Celal Aydın kendisini arabanın önüne atarak 5 yaşındaki Aysima'yı kurtardı
Trafik polisi Celal Aydın kendisini arabanın önüne atarak 5 yaşındaki Aysima'yı kurtardı

Kars'ta meydana gelen kazada 5 yaşında yaralanan Aysima'yı son anda arabanın altında kalmaktan kurtaran trafik polisi Celal Aydın kendisini arabanın önüne attı. Olayda yaralanan trafik polisi ve 5 yaşındaki küçük kız hastaneye kaldırıldı. Yaralanan Celal Aydın, “Her şeyden önce bir insanlık görevi, ama bir anlık refleks çokta hatırlayamıyorum. O an için onu öyle yapmak gerektiğini hissettim" şeklinde konuştu.

Kars’ta kazaya giden trafik polisi, kazada yaralanan 5 yaşındaki kız çocuğunu başka bir aracın altında kalmaktan son anda kurtardı. Kayarak gelen aracın önüne atlayarak çocuğu kurtaran polis, başından yaralandı.

Biran tereddüt etmeden küçük çocuğu kucakladı

Kazayı öğrenen İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Harakani Devlet Hastanesi’ne geldi. Sağdıç, Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürü Murat Gezer’den bilgi aldıktan sonra kazada yaralanan polis memuru Aydın ve Özdemir ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağdıç gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

  • “Geçmiş olsun polis arkadaşımız, yaralı çocuğumuz durumları iyi şükürler olsun. Bir trafik kazasına müdahale ederken trafik polisimiz kahramanca bir müdahale yapıyor. Kontrolden çıkan bir aracı durdurmak için başka kazalar olmasın diye vatandaşları yolun kenarına çekmek isterken araç personelimize çarpıyor. Maalesef görev yaparken böyle kazalar olabiliyor. Allah’a şükürler olsun hem çocuğumuzun hem de personelimizin durumu iyi. Ben bütün teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum.”

"Resmen arabaya kafa attı, hiç hayatını düşünmedi"

Kaza anını anlatan 5 yaşındaki çocuğun annesi Berna Özdemir, “Kontrolünü kaybeden bir araba üzerimize doğru geliyordu. Ben bağırdım, 'Çocuğumu kurtarın, ikinci araba geliyor' dedim. Polis memuru kendini attı arabanın önüne, resmen arabaya kafa attı. Hiç hayatını düşünmedi, canını düşünmedi. Canı pahasına çocuğumu kurtardı. Devletimizin polisine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

"O an öyle yapmak gerektiğini hissettim"

Olay anını anlatan fedakar trafik polisi Celal Aydın, “Her şeyden önce bir insanlık görevi, ama bir anlık refleks çokta hatırlayamıyorum. O an için onu öyle yapmak gerektiğini hissettim ama kendimi kurtaramadım” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, yaralı minik Aysima'ya bir de bebek hediye etti. Bebeği alan Aysima’nın mutluluğu yüzüne yansıdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >