Polonya duyurdu: Rus vatandaşların ülkeye hava ve deniz yoluyla girişi yasaklandı

Arşiv
Arşiv

Polonya, Rus vatandaşların hava ve deniz yoluyla ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Uygulama için bazı istisnai durumlar olduğu da belirtildi.

Kısıtlama kararı, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'nın, kara sınırlarını Ruslara kapatmasından bir hafta sonra uygulamaya başlandı.

Söz konusu kararın, Schengen vizesi olanlar için de geçerli olduğu bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, insani durumlar, diplomatik misyonlar, Polonya eğitim kurumlarından araştırmacılar, öğrenciler ve balıkçılar için bazı istisnai durumlar olduğu bilgisi verildi.

Ne olmuştu?

Polonya, birkaç ay önce Rus vatandaşlara turist vizesi vermeyi askıya almış, Rus vatandaşların ülkeye kara yoluyla girişini yasaklamıştı.

  • Rusya'da kısmi seferberlik ilanı
  • Ukrayna topraklarında yürütülen savaşın son haftalarında Rus güçlerinin ilerleme kaydedememesi, üstelik bazı yerlerin Ukrayna kontrolüne geçmesi nedeniyle Rusya, kısmi seferberlik ilan etti.
  • Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'de açıkladığı kısmi seferberlikle 300 bin yedek askerin silah altına alınacağını açıkladı.
  • Rus ordusunun asker sayısını artırmasıyla Ukrayna'daki savaşın, özellikle Donbas ve Herson bölgelerinde şiddetleneceği belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >