Portakal cilde iyi gelir mi? Her gün muhakkak 1 tane portakal tüketin

Portakalın faydaları

Sağlığımızı koruyabilmek adına tüketeceğimiz birçok besin bulunuyor. Biz size, birçok derde deva diyebileceğimiz bir besin olan portakal'dan bahsedeceğiz. Portakalın hem cildinize hem de böbreklerinize iyi geldiğini biliyor muydunuz?

Sağlığımıza iyi gelen birçok besin bulunuyor. Bu besinlerden biri de portakal. Birçok kişi bilmese de, portakal; beyin, cilt, böbrek ve daha pek çok noktada sağlığımıza iyi geliyor.

Bağışıklık sistemimize faydaları
Kış meyvesi olan portakal, içerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde toksin atılımını sağlar. Bedenin zinde kalmasını sağlar. Hastalık sürecinde tüketmemiz, bu süreyi daha aza indirgememizi sağlar.
Bağışıklık sistemimize faydaları Kış meyvesi olan portakal, içerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde toksin atılımını sağlar. Bedenin zinde kalmasını sağlar. Hastalık sürecinde tüketmemiz, bu süreyi daha aza indirgememizi sağlar.
Böbrek taşlarını düşürür
Düzenli olarak tüketeceğiniz bir portakal, gelişmekte olan böbrek taşlarının düşmesinde etkili olur. Böbrek rahatsızlığı olanların sıkça tüketmesi gereken bir besin.
Böbrek taşlarını düşürür Düzenli olarak tüketeceğiniz bir portakal, gelişmekte olan böbrek taşlarının düşmesinde etkili olur. Böbrek rahatsızlığı olanların sıkça tüketmesi gereken bir besin.
Sağlıklı bir cilt sağlar
Cildinizin daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını mı istiyorsunuz o halde tercihiniz portakal oldun. Nemlendirmek amacıyla yüzünüze sürdüğünüz kremlerden vazgeçin. Bir portakal tüketmeniz cildinizi nemlendirir.
Sağlıklı bir cilt sağlar Cildinizin daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını mı istiyorsunuz o halde tercihiniz portakal oldun. Nemlendirmek amacıyla yüzünüze sürdüğünüz kremlerden vazgeçin. Bir portakal tüketmeniz cildinizi nemlendirir.
Kanser riskinden korur
İçerisinde bulunan D-linonene adlı bileşen sayesinde kolon kanseri, akciğer kanseri, cilt kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
Kanser riskinden korur İçerisinde bulunan D-linonene adlı bileşen sayesinde kolon kanseri, akciğer kanseri, cilt kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >