Portakallar renk değiştirince bilim adamları kolları sıvadı!

Portakal
Portakal

Portakalın mor renge dönüşmesi, bilim adamlarını da endişelendirdi; uzmanlar araştırmaya başladı.

Avustralya'nın Queensland şehrinde yaşayan Neti Moffitt, oğluna yemesi için portakal soydu. Çocuğun yediği portakal dilimlerini tezgaha bırakması, olayın rengini değiştirdi. Sabah portakal dilimlerinde kalan parçalar mor renge dönüştü. Bilim adamları meyvenin mor renge dönüşmesini araştırmaya başladı.

Portakallar renk değiştirdi!
Üç dilim portakalı yedikten sonra mutfak tezgahına bırakan küçük çocuğun annesi, meyvelerin renk değiştirdiğini görünce şoke oldu. Avustralyalı anne, mor portakalların çocuğuna zarar verip vermediğini merak ediyor.
Portakallar renk değiştirdi! Üç dilim portakalı yedikten sonra mutfak tezgahına bırakan küçük çocuğun annesi, meyvelerin renk değiştirdiğini görünce şoke oldu. Avustralyalı anne, mor portakalların çocuğuna zarar verip vermediğini merak ediyor.
Nedeni hala ispatlanamadı!
Bilim adamları, yaptıkları araştırmada portakaldaki her şeyin normal olduğunu saptadı. Mor portakalda iyot olması durumuna karşın da test yapıldı; ancak herhangi bir iyot kalıntısına rastlanmadı. Kimi bilim insanları, başka bir meyveyle temasın veya uzaktan etkileşime girebilen kimyasalların portakaldaki renk değişimine neden olabileceğini öne sürse de, portakalın renginin mora dönmesinin nedeni hala ispatlanamadı.
Nedeni hala ispatlanamadı! Bilim adamları, yaptıkları araştırmada portakaldaki her şeyin normal olduğunu saptadı. Mor portakalda iyot olması durumuna karşın da test yapıldı; ancak herhangi bir iyot kalıntısına rastlanmadı. Kimi bilim insanları, başka bir meyveyle temasın veya uzaktan etkileşime girebilen kimyasalların portakaldaki renk değişimine neden olabileceğini öne sürse de, portakalın renginin mora dönmesinin nedeni hala ispatlanamadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >