Posalarından daha vitaminli 9 meyve kabuğu

Bu meyve kabukları bir harika

İç sevme alışkanlığı, kolay kolay vazgeçebileceğimiz türden değil. Dolama içi, ekmek içi derken, çekirdeğin bile önceden ayıklanmış içini yiyenler var. Çekirdek yemek bir kültürdür oysa ki, alıp ağzına götüreceksin, o elin tuza bulanacak; kabuk dudağına yapışacak falan filan. Neyse konumuz bu değil. Kabuk soyma alışkanlığı ve iç yemeyi sevme bağımlılığı neredeyse herkeste var. Ancak kötü bir haberimiz var ki, kabuklarını soyup soyup çöpe attığınız meyvelerin bütün vitamini kabuklarında gizli. Bu iş ekmek içi yemeğe benzemiyor, durum ciddi. Bakın hangi meyvelerin kabukları vitamin deposu.
Kivi kabukları antioksidan kaynağı

                                    Kivi zengin bir antioksidan kaynağıdır, kabukları kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir. Suyunu içebiliyorsanız, kabuklarını da mutfak robotundan geçirin.  Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir, anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir. Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır. Normal yeşil renkli kivi ekşi geliyorsa aynı sağlık faydaları olan altın kivi tercih edilebilir. Suyunu içiyorsanız blenderdan kabukları da geçirin
Kivi kabukları antioksidan kaynağı Kivi zengin bir antioksidan kaynağıdır, kabukları kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir. Suyunu içebiliyorsanız, kabuklarını da mutfak robotundan geçirin. Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir, anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir. Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır. Normal yeşil renkli kivi ekşi geliyorsa aynı sağlık faydaları olan altın kivi tercih edilebilir. Suyunu içiyorsanız blenderdan kabukları da geçirin
Kanser önleyici havuç kabukları 

                                    
                                    
                                    Havucu soyduktan sonra kabuklarını çöpe atıyorsunuz değil mi? Yani aslında normal görünen bir davranış olsa da, havuç kabukları çok sayıda vitamin içeriyor. Bir çok kanser hastalığına karşı koruyan havuç, aynı zamanda erken yaşlanmaya da engel olur. Bağırsak, metabolizma ve sindirimi düzene sokan havucu kabuklarıyla yemeniz tavsiyemizdir. İyice yıkadığınıza emin olduktan sonra, sapını kesip doğrayabilirsiniz. Yemeğinizin içine ilave ederseniz, kabukların görüntüsü sizi rahatsız etmeyecektir.
Kanser önleyici havuç kabukları Havucu soyduktan sonra kabuklarını çöpe atıyorsunuz değil mi? Yani aslında normal görünen bir davranış olsa da, havuç kabukları çok sayıda vitamin içeriyor. Bir çok kanser hastalığına karşı koruyan havuç, aynı zamanda erken yaşlanmaya da engel olur. Bağırsak, metabolizma ve sindirimi düzene sokan havucu kabuklarıyla yemeniz tavsiyemizdir. İyice yıkadığınıza emin olduktan sonra, sapını kesip doğrayabilirsiniz. Yemeğinizin içine ilave ederseniz, kabukların görüntüsü sizi rahatsız etmeyecektir.
Cilt bakımında karpuz kabuğu

                                    
                                    
                                    Karpuzun şu ineklere verilen kabuk kısmının, cilde iyi geldiğini biliyor muydunuz? Özellikle bir türlü geçiremediğiniz akneleri yok etmede en doğal çözümlerden biri olabilir. Kabuklarını iyice yıkadığınız karpuzun içini afiyetle yerken kabuklarıyla yüzünüze maske yapabilirsiniz.
Cilt bakımında karpuz kabuğu Karpuzun şu ineklere verilen kabuk kısmının, cilde iyi geldiğini biliyor muydunuz? Özellikle bir türlü geçiremediğiniz akneleri yok etmede en doğal çözümlerden biri olabilir. Kabuklarını iyice yıkadığınız karpuzun içini afiyetle yerken kabuklarıyla yüzünüze maske yapabilirsiniz.
Kolesterole karşı salata kabuğu

                                    
                                    
                                    Kalorisi oldukça düşük olan salatalığın kabuğu kolesterolü düşürüyor. Salatayı kabukları ile yerseniz, hem salatalığın bütün vitaminini alırsınız hem uzun süre tok kalabilirsiniz.
Kolesterole karşı salata kabuğu Kalorisi oldukça düşük olan salatalığın kabuğu kolesterolü düşürüyor. Salatayı kabukları ile yerseniz, hem salatalığın bütün vitaminini alırsınız hem uzun süre tok kalabilirsiniz.
Mandalina kabuğu C vitamini deposu

                                    
                                    
                                    Vitamin deposu mandalinayı yemeyi sevebilirsiniz; ancak kabuklarını çöpe atma kısmını aklınızdan çıkarın. Sindirim sistemini düzene sokan meyve, birçok kanser hastalığına karşı koruma özelliğine sahip. Evde yaptığınız keklere rendelediğiniz mandalina kabuklarını ekleyebilirsiniz.
Mandalina kabuğu C vitamini deposu Vitamin deposu mandalinayı yemeyi sevebilirsiniz; ancak kabuklarını çöpe atma kısmını aklınızdan çıkarın. Sindirim sistemini düzene sokan meyve, birçok kanser hastalığına karşı koruma özelliğine sahip. Evde yaptığınız keklere rendelediğiniz mandalina kabuklarını ekleyebilirsiniz.
Bağışıklık güçlendirici limon kabuğu

                                    
                                    
                                    Neredeyse her buzdolabında bulunan limon, her derde deva. Sindirimi düzenleme, cildi gençleştirme, cilt kanserine karşı önleme ve çok sayıda faydası olan limonu, kabuklarıyla tüketmek vitaminini doğrudan almayı sağlıyor. Limon kabuklarını rendeleyip salatalarınıza, evde yaptığınız tatlılara, hatta çayınıza dahi ilave edebilirisiniz.
Bağışıklık güçlendirici limon kabuğu Neredeyse her buzdolabında bulunan limon, her derde deva. Sindirimi düzenleme, cildi gençleştirme, cilt kanserine karşı önleme ve çok sayıda faydası olan limonu, kabuklarıyla tüketmek vitaminini doğrudan almayı sağlıyor. Limon kabuklarını rendeleyip salatalarınıza, evde yaptığınız tatlılara, hatta çayınıza dahi ilave edebilirisiniz.
Bağırsak düzenleyici elma kabuğu

                                    
                                    
                                    Elma içerdiği lif ve zengin mineraller bakımından oldukça faydalıdır. Kolesterolü dengeler, cildi güzelleştirir ve aynı zamanda bağırsakları da çalıştırır. Elmayı kabuklarıyla yemeniz tavsiyemizdir; bunu yapmak istemiyorsanız farklı önerilerimiz de var. Elma kabuklarını yeşil çayınızın içinde demleyebilirsiniz, rende elma kabuklarıyla sütlü bir tatlı yapabilirsiniz ve hatta su sürahinizin içine dahi atabilirsiniz. Yeter ki kabukları çöpe atmayın.
Bağırsak düzenleyici elma kabuğu Elma içerdiği lif ve zengin mineraller bakımından oldukça faydalıdır. Kolesterolü dengeler, cildi güzelleştirir ve aynı zamanda bağırsakları da çalıştırır. Elmayı kabuklarıyla yemeniz tavsiyemizdir; bunu yapmak istemiyorsanız farklı önerilerimiz de var. Elma kabuklarını yeşil çayınızın içinde demleyebilirsiniz, rende elma kabuklarıyla sütlü bir tatlı yapabilirsiniz ve hatta su sürahinizin içine dahi atabilirsiniz. Yeter ki kabukları çöpe atmayın.
Bal kabağı 

                                    Sağlıklı deri ve tırnaklar için gerekli çinkodan da zengin kabak kabukları, aynı zamanda kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu bir antioksidandır. Kabağın dış kabuğunu yemek oldukça zor olduğundan çekirdeğe yakın yumuşak kısmını yemeye bakın. Çekirdekleri de beyin için bir Omega 3 kaynağı olan kabak çekirdeklerini ılık suda yıkayıp yaklaşık 15 dakika kavurabilirsiniz. Dilerseniz yalnız başına ya da salatalara ilave ederek tüketin.
Bal kabağı Sağlıklı deri ve tırnaklar için gerekli çinkodan da zengin kabak kabukları, aynı zamanda kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu bir antioksidandır. Kabağın dış kabuğunu yemek oldukça zor olduğundan çekirdeğe yakın yumuşak kısmını yemeye bakın. Çekirdekleri de beyin için bir Omega 3 kaynağı olan kabak çekirdeklerini ılık suda yıkayıp yaklaşık 15 dakika kavurabilirsiniz. Dilerseniz yalnız başına ya da salatalara ilave ederek tüketin.
Portakal kabuğu kan dolaşımını hızlandırıyor

                                    
                                    
                                    Bol miktarda C vitamini içeren portakal kabuğu, kan dolaşımını hızlandırıp kolesterolü düşürme özelliğine sahip. Portakal kabuklarını kaynatıp portakal çayı yapabileceğiniz gibi, evde yaptığınız keke ve sütlü tatlılarınıza da rende portakal kabuğu ilave edebilirisiniz.
Portakal kabuğu kan dolaşımını hızlandırıyor Bol miktarda C vitamini içeren portakal kabuğu, kan dolaşımını hızlandırıp kolesterolü düşürme özelliğine sahip. Portakal kabuklarını kaynatıp portakal çayı yapabileceğiniz gibi, evde yaptığınız keke ve sütlü tatlılarınıza da rende portakal kabuğu ilave edebilirisiniz.
"Sana kek yaptım"

                                    
                                    
                                    Gerekli malzemeler
4 adet yumurta
200 gr. şeker
150 gr. un 
150 gr. tereyağı
110 g öğütülmüş badem
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu 
1 adet portakal rende 
10 gr. kabartma tozu 
5 gr. vanilya
"Sana kek yaptım" Gerekli malzemeler 4 adet yumurta 200 gr. şeker 150 gr. un 150 gr. tereyağı 110 g öğütülmüş badem 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1 adet portakal rende 10 gr. kabartma tozu 5 gr. vanilya
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >