Prens William'ın İngiliz istihbaratında 'ajan' olduğu ortaya çıktı

Prens William, istihbarat içerisinde görev aldı.
Prens William, istihbarat içerisinde görev aldı.

İngiliz Kraliyet ailesinin büyük oğlu Prens William'ın İngiliz istihbaratında 3 hafta ajan olarak çalıştığı ortaya çıktı. Saraydan yapılan açıklamada, Prens'in ülkeyi koruyan programları yakından görmek istediği ve bu yüzden kısa bir süre istihbaratın içinde yer aldığı söylendi. Prens ise, ''Güvenlik ve istihbarat ajanslarımız içinde zaman geçirmek muhteşem bir deneyim oldu'' dedi.

İngiliz Kraliyet ailesinin büyük oğlu, tahtın babasından sonra ilk varisi olan Prens William, devlet işleriyle gündeme geliyor. Kate Middleton ile güzel bir evliliği olan Prens ile ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

İngiliz istihbaratında çalıştı

İngiltere Kraliyeti'nin iki numaralı veliahtı Prens William'ın İngiliz istihbarat teşkilatları için üç hafta boyunca ajanlık yaptığı ortaya çıktı. William, iç istihbarat teşkilatı MI5, dış istihbarat teşkilatı MI6 ve İngiltere Güvenlik İstihbarat Dairesi'nde (GHCQ) birer hafta görev aldı.

Prens William, tahtın en güçlü varislerinden.
Prens William, tahtın en güçlü varislerinden.


Prens değil 'William'

Hatta Prens görev aldığı sürüce tüm ekiplerden kendisine William diye seslenmelerini istedi ve bazı görevlere ajan olarak bizzat katıldı. Prens William, istihbarat birimlerinde görev alan ilk kraliyet üyesi oldu. Bu durum İngiliz basınında geniş yer buldu.

Prens, “Güvenlik ve istihbarat ajanslarımız içinde zaman geçirmek, ulusal güvenliğimize sağladıkları hayati katkı hakkında daha fazla şey anlamak, gerçekten muhteşem bir deneyim oldu. Bu ajanslar, bizi güvende tutmak için en sıra dışı çalışmaları yapan günlük geçmişlerden insanlarla dolu. Rakipsiz bir vatanseverlik ve bu ülkenin değerlerini korumaya adanmışlık tarafından yönlendiriliyorlar. Yaptıkları zor ve tehlikeli iş için hepimize derin şükran borçluyuz'' dedi.

Prens William ve eşi Kate Middleton.
Prens William ve eşi Kate Middleton.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >