Prof.Dr.Canan Karatay :'Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar'

Prof. Dr. Canan Karatay.
Prof. Dr. Canan Karatay.

Prof. Dr. Canan Karatay katıldığı bir programda yaptığı ilginç bir açıklamayla gündeme geldi. Karatay,'kolesterol diye bir şey yok' diyerek herkesi şaşırttı.

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor.Karatay katıldığı bir programda ilginç açıklamalar yaptı. Hastalıklara değinen Karatay, 'Kolesterol diye bir hastalık yok. Kolesterolü çıkaran hekimler değil ilaç firmalarıdır. İyi kolesterol, kötü kolesterol diye bir şey yok. Kolesterolden korkmayın. Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar' dedi.

'Kolesterolü olan hanımlar ve beyler uzun yaşıyorlar'

'Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar. Çok büyük bir tıp yalanı uyduruldu. Yüksek kolesterolden korkmayın.' diyen Karatay sözlerine söyle devam etti,

  • İtfaiye arabaları giderler. Yangını onlar mı çıkarırlar? Hayır. Onlar yangını söndürmeye giderler. İşte vücutta da çıkan yangını söndürmeye giden kolesterollerdir. Kötü şeker vücutta trigliseriti yükseltir. Beyaz şekerden, tatlılardan, gazlı içecekleri ağzımıza koyduğumuz anda kan şekeri yükselir. Bu dolaşıma karıştığı anda bütün hücreleri bozar. Trigliseritler 22 tür hastalık üretiyor. Tansiyon yüksekliği, kan yağlarının altüst olması, damar tıkanıklığı, damar sertliği ve kanserlerdir. O halde tehlikeli olan kolestrol falan değil trigliserittir. Yağlar margarin olduğu anda trans yağ olur. Zeytinyağlı çok sağlıklıdır, ama işlem gördüğü zaman trans yağdır. İşlenmemiş, doğal gıdalara yönelinmelidir. İnsan vücudunu okyanus ve uzay gibi düşünün. Bir tek kolesterol tek başına zararlı olamaz. Sigara içiyorsanız ya da kızartma yiyorsanız, fabrikadan çıkan her şeyi yiyorsanız bitti zaten. Ev yoğurdu, köy yumurtası hakiki besinlerdir. Ekmek besin değildir, sizi kandırıyor. Ekmek yediğiniz için acıkıyorsunuz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >