Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor: Hafıza ve güçlü yaşlılık için kahvaltınızı böyle yapın

Canan Karatay, kahvaltıda en az iki yumurta öneriyor.
Canan Karatay, kahvaltıda en az iki yumurta öneriyor.

Uzun ve sağlıklı yaşam ile ilgili dikkat çeken söylemleriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, hafıza ve güçlü yaşlılık için kahvaltı menüsü önerisinde bulundu. Canan Karatay, sabahları pankek, poğaça gibi ürünlerin yerine 2 yumurtayla başlayan bir kahvaltı öneriyor. İşte Karatay'ın hafızayı güçlü tutan kahvaltı önerisi...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda hafızayı güçlü tutan yumurtayı az pişmiş öneriyor. Yumurtanın özellikle kalp ve damar hastalıkları için kıymetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda 2 adet az pişmiş, kayısı kıvamında yumurtayı öneriyor.

"Yumurta az pişmiş olmalı"

Karatay'ın hafızayı güçlü tutmaya etki edecek menüsü şu şekilde:

Az pişmiş 2 yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.

Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler olabilir. Yanında poğaça, simit gibi türler yenmeyecek.

1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.

Az tuzlu 10-15 zeytin: Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Limonlu çay veya süt içilebilir, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >