Prof. Dr. İlhan: 31 Aralık itibariyle dört gün sokağa çıkma kısıtlaması olabilir

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs mücadelesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu misafirlik, mevlit, cenaze gibi yeni tedbirlerle ilgili Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla 31 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağının gelmesi gündeme geldi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs pandemisine karşı hareketliliği azaltmak için perşembe gününe denk gelen 31 Aralık'tan itibaren hafta sonu ile birlikte dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu olabileceğini ifade etti.

İşte İlhan'ın önümüzdeki günlerde gelebilecek yeni kısıtlamaya ilişkin önemli tespit ve açıklamaları;

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 31 Aralık ve 1 Ocak tatilinde Bilim Kurulu'nun gündeme getirebileceği önlemlere ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. İlhan tarihleri de aktardığı öngörüsünde 31 Aralık'ta koronavirüs bulaş riskinin yüksek olduğunu ve buna karşı önlemlerin alınma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. İlhan, 31 Aralık perşembe günü için sokağa çıkma kısıtlamasının alınabileceğini belirterek, "Belki 31 Aralık'tan başlayıp dört günlük bir kısıtlama söz konusu olabilir" dedi.

İlhan açıklamalarını şöyle sürdürdü "Böylece 31 Aralık ve 1 Ocak tatili nedeniyle toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Bilindiği gibi Ramazan Bayramı'nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi dört gün daha bir kısıtlama ile koronavirüs enfeksiyonunun önü alınmaya çalışılabilir" dedi.

  • Ne olmuştu?
  • Koronavirüsün ilk pik yaptığı dönemde, Ramazan bayramında Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >