Putin 40. üst düzey ismi de kaybetti: Yarbay Mezhuev öldürüldü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 50. gün yaşanırken Muhafız Motorlu Tüfek Sivastopol Kızıl Bayrak alayının komutanı Yarbay Denis Mezhuev'in hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna'nın Yarbay Denis Mezhuev'in hayatını kaybettiği iddiasına Rusya henüz resmi yanıt vermedi ancak Rus şair Andrey Kovalev, Mezhuev'in ölümünü doğruladı. Savaşın başlamasından bu yana Ukrayna, Rusya'nın toplam 7 general ve 33 albay kaybettiğini ifade etti. Putin'in Ukrayna savaşında Yarbay Denis Mezhuev ile birlikte 40 üst düzey ismi kaybettiği belirtildi.

Muhafız Motorlu Tüfek Sivastopol Kızıl Bayrak alayının komutanı Yarbay Denis Mezhuev, hem Rusya hem de Ukrayna'dan gelen haberlere göre savaşta öldü.

Rus şair, yarbayın ölümünü doğruladı

Ukrayna'nın iddiasına Rusya henüz resmi yanıt vermedi ancak Rus şair Andrey Kovalev, Mezhuev'in ölümünü doğruladı ve "Yaptığı iş için Rusya Kahramanı unvanına layık" diyerek Rusya'nın ona en yüksek nişanı vererek onurlandırmasını söyledi.

Ukrayna: Rusya, 7 general ve 33 albay kaybetti

Ukrayna, Rusya'nın şu anda savaşta toplam 7 general ve 33 albay kaybettiğini söyledi.

Yüksek rütbeli ölü sayısının her geçen gün artması, Vladimir Putin'in "özel askeri operasyonunun" plana göre gittiği iddialarını çürütüyor.

24 Şubat'ta savaşın başlamasından bu yana toplam Rus kayıplarının yaklaşık 20.000 olduğuna inanılıyor - ancak Moskova kesin rakamlar vermeyi reddediyor.

Yarbay Denis Mezhuev
Yarbay Denis Mezhuev


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >