Putin: Bazı ülkeler, diğer ülkelere zarar vererek kendi biyolojik güvenliklerini sağlamaya çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin küresel biyolojik güvenlikle alakalı değerlendirmeler yaptı
Rusya Devlet Başkanı Putin küresel biyolojik güvenlikle alakalı değerlendirmeler yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı ülkelerin diğer ülkelere zarar vererek kendi biyolojik güvenliklerini sağlamak için mevcut uluslararası sorunları kullandığını belirtti.

'Küresel Biyolojik Güvenlik Tehditleri. Sorunlar ve Çözümler' Uluslararası Bilim Konferansı'nın katılımcılarına hitap eden Putin, dünyadaki biyolojik güvenlikle ilgili açıklamalar yaptı.

Sputnik'in haberine göre Putin'in, biyolojik ve toksik silahların geliştirilmesini ve yayılmasını önleyen uluslararası mekanizmaların iyileştirilmesinden yana olduklarını ifade ettiği ve Biyolojik ve Zehirli Silahların Yasaklanması Anlaşması'nın güçlendirilmesi için çağrıda bulunduğu belirtiliyor.

Putin, "Dahası, yayılmayı önleme rejiminin güçlendirilmesine yönelik faydalı girişimler, diğer ülkelere zarar vererek kendi biyolojik güvenliklerini sağlamak için mevcut uluslararası sorunları kullanmayı amaçlayan bazı ülkelerin direnciyle karşı karşıya kalıyor. Moskova, biyolojik ve zehirli silahların yayılmasını önlemeye yönelik işbirliğinin tüm ülkelerin egemenliğine mutlak saygı gösterilerek gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyor" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >