Putin emretti: 'Özel savaş görevi' durumuna geçilsin

Rus güçleri, 'özel savaş görevi' durumuna geçti
Rus güçleri, 'özel savaş görevi' durumuna geçti

Ukrayna'nın işgalinde beşinci gün bitmek üzereyken Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Putin'e 'özel savaş görevi durumuna' geçirildiği yönünde rapor verildiği belirtildi. Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzelerini de kapsıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, "Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı görev vardiyaları, Kuzey ve Pasifik filoları ile Uzun Menzilli Havacılık Komutanlığının, takviyeli personelle özel savaş görevi durumuna geçirildiği" yönünde rapor verdiği bildirildi.

Nükleer silahları kapsıyor

Putin, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO ülkelerinin üst düzey yetkililerinin açıklamalarını gerekçe göstererek, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçmesini emretmişti.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri, nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

En güçlü silah olarak biliniyor

Vakum bombaları olarak da bilinen içeriğinde patlayıcıyakıt ve kimyasal karışım bulunan termobarik silahların cesetleri buharlaştıran, şehirleri moloz haline getirebilen şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında olduğu da iddialar arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >