Putin onay verdi: İşte Rusya'nın yeni başbakanı Mişustin

Putin ve Mişustin
Putin ve Mişustin

Rusya’da Başbakan Dmitriy Medvedev’in istifasının ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söz konusu göreve geçmesi teklifini kabul eden Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin’in adaylığı, parlamentonun alt kanadı Duma tarafından onaylandı.Putin de atamaya yönelik kararnameyi imzaladı ve Rusya’nın yeni başbakanı Mişustin oldu.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın verdiği onayın ardından, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameyle Mihail Mişustin ülkenin yeni başbakanı oldu.

"Putin görev süresini uzatmak istiyor"

  • Reuters’in haberine göre Putin’in görev süresini uzatmak için anayasa değişikliklerine gitmesi ve hükümeti değiştirmesi, ‘Ocak Devrimi’ olarak adlandırılıyor. Rusya siyasetine yön verenlerin çoğu, söz konusu anayasa değişiklikleriyle Putin’in, ‘ömür boyu’ başkanlık yapmasının önünün açılabileceğini düşünüyor.

Ülkenin vergiler sistemini iyi biliyor

Independent Türkçe'de yer alan bilgilere göre, 1966 Moskova doğumlu Mişustin, 1998 yılından itibaren Rusya Vergi Hizmeti Başkan Yardımcılığı, daha sonra Vergiler Bakanı Yardımcısı görevlerinde bulunmuş üst düzey devlet memuru olarak ülkenin vergiler sistemini en iyi bilen uzmanlardan biri olarak görülüyor. Nisan 2010’da Federal Vergi Hizmeti başkanlığına gelmeden önce bir süre Alman Deutsche Bank’ta, UPG yabancı yatırımlar ortaklığı görevlerinde bulundu.

Ne olmuştu?

Eski Başbakan Dmitriy Medvedev’in istifasının ardından Putin, Mişustin'i başbakan olarak önermiş ve olumlu yanıt almıştı.

Duma’da bugün yapılan oylamada Mişustin'in adaylığı oybirliğiyle kabul edilmişti. Milletvekillerinin 383’ü olumlu yönde oy verirken, 41’i çekimser kalmış, adaylığı desteklemeyen milletvekili ise çıkmamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >