Putin'den İsrail'in hastane saldırısına ilişkin açıklama: Korkunç bir olay ve felakettir

Putin, İsrail saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.
Putin, İsrail saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. Saldırının "trajedi, korkunç bir olay ve felaket" olduğunu söyleyen Putin, "İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü. Bunun, bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmemiz gerektiğine dair bir işaret olmasını umuyorum." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında basın mensuplarının, İsrail'in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısına ve Ukrayna’ya ilişkin sorularına cevap verdi.

"Her zaman egemen bir Filistin devletinin kurulmasından yana olduk"

Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini ifade eden Putin, "İlkeli bir tutumumuz var ve bunun bugünkü krizle hiçbir ilgisi yok. Biz, her zaman başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasından yana olduk." açıklamasında bulundu.

"Korkunç bir olay ve felaket"

Putin, Gazze'de çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Filistin’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıyı değerlendirerek, şunları söyledi:

"Trajedi, korkunç bir olay ve felaket. İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü. Bunun, bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmemiz gerektiğine dair bir işaret olmasını umuyorum. Taraflar, en azından bir şekilde temaslara, müzakerelere başlamalılar."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >