Putin’den Trump’a dikkat çeken mesaj: ‘Ben 15 dakika daha uyanığım'

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupalı liderlerle yaptığı toplantıyı yarıda keserek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Ancak Putin’in yalnızca 15 dakikalık görüşme süresi sunması dikkat çekti.
Ukrayna'nın geleceği üzerine kritik görüşmelerin yapıldığı dönemde, Beyaz Saray'da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, Avrupalı liderlerle gerçekleştirdiği toplantıyı yarıda keserek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.
Görüşmeye ilişkin detayları ABD Hazine Bakanı Bessent paylaştı. Bessent’e göre Trump, Putin’e “Seni arayabilirim ya da mesaj atabilirim” dedi. Putin ise “Ben 15 dakika daha uyanığım ya da yarın arayabilirsin” yanıtını verdi. Trump, bu kısa süreyi fırsat bilerek görüşmeyi gerçekleştirdi.

Trump Avrupalı liderleri karşısına dizdi
Görüşme sonrası çekilen aile fotoğraflarında, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yüz ifadesi dikkat çekti. Trump'ın Oval Ofis'te liderleri karşısına dizerek "Benim dediğim olacak" mesajı vermesi, diplomatik çevrelerde geniş yankı uyandırdı.
ABD Başkanı Trump, Putin’i Zelensky’le görüşmeye ikna ederken, Avrupalı liderler, Ukrayna için NATO'nun 5. maddesine benzer bir güvenlik garantisi talep etmişti.