Rafting yaparken göz yiyen parazit kaptı!

​ ABD'de yaşayan Robert Trostle isimli şahıs, Kennywood eğlence parkında rafting yaptığı sırada göz yiyen bir parazit kaptığını iddia ederek, eğlence parkına 35 bin dolar tazminat davası açtı.  ​
​ ABD'de yaşayan Robert Trostle isimli şahıs, Kennywood eğlence parkında rafting yaptığı sırada göz yiyen bir parazit kaptığını iddia ederek, eğlence parkına 35 bin dolar tazminat davası açtı. ​

ABD'de yaşayan Robert Trostle isimli şahıs, Kennywood eğlence parkında rafting yaptığı sırada göz yiyen bir parazit kaptığını iddia ederek, eğlence parkına 35 bin dolar tazminat davası açtı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Robert Trostle isimli şahıs, Kennywood eğlence parkında rafting yaptığı sırada göz yiyen bir parazit kaptığını iddia ederek, parka 35 bin dolar tazminat davası açtığını açıkladı.

Independent gazetesinde yer alan habere göre; Robert Trostle, temmuz başında Pittsburgh'daki Kennywood eğlence parkına gitti. Raftingin ardından gözlerinde kaşıntı, kırmızılık, ağrı ve ışığa duyarlılık meydana gelince hastaneye başvuran Trostle'ın gözünde göz yiyen bakteri olduğu tespit edildi.

Kennywood amusement park, Pennsylvania Google Haritalar
Kennywood amusement park, Pennsylvania Google Haritalar

Trostle, gözdeki parazitin çıkarılması için neşterle, son derece ağrılı olan bir cerrahi operasyon geçirdiğini söyleyen adam, iddiaya göre; ameliyat sırasında parazitin gözden çıkarılamadığını aktardı. Trostle görmede bulanıklık, kızarıklık, kaşınma, kuruluk, iltihaplanma ve ağrı şikayetleriyle yaşamaya devam ettiğini belirtti.

Robert Trostle, yaşadığı bu durumdan dolayı eğlence parkına dava açtı. Eğlence merkezinin sözcüsü Nick Paradise, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız her işte güvenlik, Kennywood'un en büyük önceliğidir. Buna kullanılan suyun bakımı da dahil" açıklamasında bulundu.

  1. Trostle, kaybettiği sağlığına karşılık olarak 35.000 dolar tazminat istiyor.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “Parazitik keratit, korneaya geçtikten sonra gözün şeffaf kısmını kaplayarak, seyrek olarak görme kaybı veya körlüğe neden olabilir. Gözün nadir fakat ciddi bir enfeksiyondur.” açıklamasını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >