Rakka'yı PKK'ya teslim eden ABD: Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değil

rakka öcalan
rakka öcalan

Suriye'de Rakka vilayetinin tamamında ABD destekli terör örgütü PYD/PKK unsurlarının kontrolüne geçti. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Rakka'da posterleri açılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" ifadelerini kullandı.

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK tarafından ele geçirilen Rakka kentinde, teröristler bebek katili elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açtı. ABD'nin desteğiyle kenti ele geçiren teröristlerin PKK'dan farklı olduğunu iddia eden ABD konuyla ilgili açıklama yapma gereği duydu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Suriye'nin Rakka kentinde posterleri açılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK Rakka'da terörist başının posterini açtı.
Terör örgütü PKK Rakka'da terörist başının posterini açtı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği artıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, ABD hükümetinin terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın artırılmasında Türkiye ile yakın çalışmakta olduğu kaydedilirken, "PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." denildi.

Rakka'da terör örgütlerinin paçavralarının asıldığı görüldü.
Rakka'da terör örgütlerinin paçavralarının asıldığı görüldü.

Türkiyenin sert tepkileri üzerine, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rakka'da terörist elebaşı Öcalan posterlerinin açılmasını kınadığını bildirmişti.

ABD yönetiminin SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD’ye askeri ve siyasi desteği sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >