Ramazan Kadirov: Biden'a teşekkür ederim, ağzımın suyu aktı

Moskova'nın önde gelen müttefiki Ramazan Kadirov, Joe Biden'a teşekkür etti
Moskova'nın önde gelen müttefiki Ramazan Kadirov, Joe Biden'a teşekkür etti

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık askeri yardım paketi sağlayacağını belitti. Açıklanan karar sonrası Rusya müttefiki Ramazan Kadirov ABD'nin göndereceği silahları ele geçireceklerini iddia ederek ABD Başkanı Joe Biden'e teşekkür etti.

Çeçen lider Ramazan Kadirov'un, Ukrayna'ya destek verme kararı alan ve savaşta kullanılmak üzere silah gönderileceğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkür ettiği öne sürüldü.

"Dört gözle bekliyorum"

Sözcü'de yer alan habere göre bir açıklama yapan Kadirov, bu silahları ele geçirip bunları Rusya adına kullanmayı dört gözle beklediğini söyledi. ABD Başkanı Biden'ın 800 milyon dolarlık askeri yardım paketinin açıklanmasından ve Ukrayna'ya ABD'li silah üreticilerinden üst düzey silahlar ve sistemler gönderileceğini söylemesinden sonra konuşan Kadirov, Telegram üzerinden sert ifadeler kullandı.

"Washington'dan harika haberler geldi"

Kadirov, " Washington'dan harika, neşe veren ve cesaretlendiren haberler geldi. Şu ana kadar Ukrayna'da ele geçirdiğimiz silahlar bizi hiç sevindirmedi. Uzun zamandır savaşçılarımızı nasıl neşelendireceğimizi düşünüyorduk fakat Amerikalıların bize yardım edeceğini hiç düşünmezdik" dedi.

ABD'nin silah gönderdiğine dair haberleri okuduğunda "ağzının suyunun aktığını" söyleyen Kadirov, "Bunların hepsi gerçekten bizim mi olacak" diye düşündüğünü aktardı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >