Ramazan sofralarının baş tacı hurma ile yapabileceğiniz lezzetler

Hurma
Hurma

Hurma ile yapacağınız lezzetlerle iftar sofralarınızı tatlandırın...

Ramazan'da iftar ve sahur sofralarında masaya ilk konan lezzetlerden hurmanın, vücut sağlığı açısından birçok faydası var.

Kemiklere, kalbe, hafızaya, diyabete ve hatta cilde dahi iyi gelen hurma ile yapabileceğiniz çok sayıda lezzeti sizin için derledik.

Hurmalı brownie

                                    Fotoğrafından bile etkilendiğinizi tahmin edebiliyoruz; bu lezzetin fotoğrafta göründüğünden enfes olduğunu söyleyebiliriz. Yapması da oldukça kolay.Gerekli malzemeler2,5 bardak hurma2,5 bardak ceviz6 yemek kaşığı kakao1 çay kaşığı vanilya2 çay kaşığı su1/4 kahve fincanı bal
Hurmalı brownie Fotoğrafından bile etkilendiğinizi tahmin edebiliyoruz; bu lezzetin fotoğrafta göründüğünden enfes olduğunu söyleyebiliriz. Yapması da oldukça kolay.Gerekli malzemeler2,5 bardak hurma2,5 bardak ceviz6 yemek kaşığı kakao1 çay kaşığı vanilya2 çay kaşığı su1/4 kahve fincanı bal
Fırın yok, ocak yok!

                                    Öncelikle hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve sırasıyla bütün malzemeleri robottan geçirin. İyice pürüzsüz olduğundan eminseniz, karışımı bir tepsiye yayın ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Fırın yok, ocak yok; pişirmeden kızartmadan kekiniz hazır. İşte bu kadar kolay.
Fırın yok, ocak yok! Öncelikle hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve sırasıyla bütün malzemeleri robottan geçirin. İyice pürüzsüz olduğundan eminseniz, karışımı bir tepsiye yayın ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Fırın yok, ocak yok; pişirmeden kızartmadan kekiniz hazır. İşte bu kadar kolay.
Hurma lokumu

                                    Siz deyin hurmadan cezerye, biz diyelim hurma lokumu… İftar sonrası bu lezzetle enerji depolayacağınız kesin.Gerekli malzemeler250 gr. hurma80 gr. Antep fıstığı25 gr. yulaf1 çorba kaşığı bal1 çorba kaşığı su60 gr. Hindistan cevizi
Hurma lokumu Siz deyin hurmadan cezerye, biz diyelim hurma lokumu… İftar sonrası bu lezzetle enerji depolayacağınız kesin.Gerekli malzemeler250 gr. hurma80 gr. Antep fıstığı25 gr. yulaf1 çorba kaşığı bal1 çorba kaşığı su60 gr. Hindistan cevizi
Sıra Hindistan cevizinde

                                    Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri robota atın. Karamelize bir kıvama geldikten sonra düz bir borcama yayın ve istediğiniz boyutlarda, şekillerde kesin. En son Hindistan cevizine bulayın ve servis edin.Hem pratik hem çok lezzetli bu tarif, iftar sonrası çayınızın yanında çok iyi gidecek.
Sıra Hindistan cevizinde Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri robota atın. Karamelize bir kıvama geldikten sonra düz bir borcama yayın ve istediğiniz boyutlarda, şekillerde kesin. En son Hindistan cevizine bulayın ve servis edin.Hem pratik hem çok lezzetli bu tarif, iftar sonrası çayınızın yanında çok iyi gidecek.
Hurmalı kek

                                    Sırasıyla yumurtaları kırın ve üzerine şeker ekleyin; çırpmaya başlayın. İyice çırptıktan sonra, süt ve sıvı yağı da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve robottan geçirilmiş fındığı da ekledikten sonra, 9 çorba kaşığı kadar tepeleme un da ilave edin.Fırın tepsinizi yağlayın ve fırını 180 derecede ısıtın. Bir yandan hurmaları ayıklayıp robottan geçirin. Şeker ve nişastayı da ilave ettikten sonra, hepsini robottan geçirin ve bu karışımı orta boy bir tencerede kaynatın.
Hurmalı kek Sırasıyla yumurtaları kırın ve üzerine şeker ekleyin; çırpmaya başlayın. İyice çırptıktan sonra, süt ve sıvı yağı da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve robottan geçirilmiş fındığı da ekledikten sonra, 9 çorba kaşığı kadar tepeleme un da ilave edin.Fırın tepsinizi yağlayın ve fırını 180 derecede ısıtın. Bir yandan hurmaları ayıklayıp robottan geçirin. Şeker ve nişastayı da ilave ettikten sonra, hepsini robottan geçirin ve bu karışımı orta boy bir tencerede kaynatın.
Kremayı hazırlayın

                                    Kekiniz piştikten sonra düz bir tabakta ters çevirin. Hafif soğumaya başlayınca ikiye böldüğünüz kekin ortasına hurma kremasını sürün ve ikinci katı kapatın. Süslemek için pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz.Gerekli malzemeler1 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı fındıkAlabildiğince unHurma kreması için1 kg. hurma1 çay bardağı toz şeker1 çorba kaşığı nişasta
Kremayı hazırlayın Kekiniz piştikten sonra düz bir tabakta ters çevirin. Hafif soğumaya başlayınca ikiye böldüğünüz kekin ortasına hurma kremasını sürün ve ikinci katı kapatın. Süslemek için pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz.Gerekli malzemeler1 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı fındıkAlabildiğince unHurma kreması için1 kg. hurma1 çay bardağı toz şeker1 çorba kaşığı nişasta
Hurmaya çikolata dokunuşu

                                    Bu lezzetin ismini siz koyun; ne derseniz deyin. Az malzemeden böyle lezzet dolusu bir atıştırmalık çıkabileceğini tahmin etmiş miydiniz, bilmiyoruz.Gerekli malzemelerHurmaFıstık ezmesiYer fıstığıBitter çikolata
Hurmaya çikolata dokunuşu Bu lezzetin ismini siz koyun; ne derseniz deyin. Az malzemeden böyle lezzet dolusu bir atıştırmalık çıkabileceğini tahmin etmiş miydiniz, bilmiyoruz.Gerekli malzemelerHurmaFıstık ezmesiYer fıstığıBitter çikolata
Sıra fıstıklarda!

                                    Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine yer fıstığı ve fıstık ezmesini doldurun. Bir yandan bitter çikolataları benmari usulü eritin; hurma tanelerini çikolatada gezdirin. Hazırladığınız topları dondurup servis edebilirsiniz. Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Sıra fıstıklarda! Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine yer fıstığı ve fıstık ezmesini doldurun. Bir yandan bitter çikolataları benmari usulü eritin; hurma tanelerini çikolatada gezdirin. Hazırladığınız topları dondurup servis edebilirsiniz. Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Bisküvili hurma dilimi

                                    Çocuklarınıza da kolaylıkla yedirebileceğiniz bu enfes lezzeti yapmak da oldukça kolay.
Gerekli malzemeler2 paket kakaolu bisküvi 1 kg. Trabzon hurması
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
3 çorba kaşığı mısır nişastası Sosu için 1,5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı toz şeker İşe hurmaları temizlemekle başlıyoruz; saplarını kestiğiniz hurmaları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Temizlenen hurmaları robotta doğrayın. Orta boy bir tencereye şeker ve vanilyayı da ilave ettikten sonra robottan geçirdiğiniz hurmaları ekleyin ve pişirmeye başlayın.
Ayrı bir kaba nişastayı koyun; üzerine bir miktar su dökerek karıştırmaya başlayın. Hurmaları tencerede karıştırırken, bir yandan da nişastalı suyu dökün. Biraz daha karıştırdıktan sonra altını kapayın.
Bisküvili hurma dilimi Çocuklarınıza da kolaylıkla yedirebileceğiniz bu enfes lezzeti yapmak da oldukça kolay. Gerekli malzemeler2 paket kakaolu bisküvi 1 kg. Trabzon hurması 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 su bardağı fındık 3 çorba kaşığı mısır nişastası Sosu için 1,5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı toz şeker İşe hurmaları temizlemekle başlıyoruz; saplarını kestiğiniz hurmaları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Temizlenen hurmaları robotta doğrayın. Orta boy bir tencereye şeker ve vanilyayı da ilave ettikten sonra robottan geçirdiğiniz hurmaları ekleyin ve pişirmeye başlayın. Ayrı bir kaba nişastayı koyun; üzerine bir miktar su dökerek karıştırmaya başlayın. Hurmaları tencerede karıştırırken, bir yandan da nişastalı suyu dökün. Biraz daha karıştırdıktan sonra altını kapayın.
Bisküvileri eklemeyi unutmayın!

                                    Sosu için süt, şeker ve kakaoyu ayrı bir tencereye koyun; kaynamaya başlayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bir borcama bisküvileri dizin, üzerine bir miktar hurmalı kremadan ve kırılmış fındıklardan ekleyin. Katları size kalmış olmasıyla birlikte, toplamda 3 kat bisküvi dizip krema sürebilirsiniz. Bisküvileri kremanın içine kırarak da yapabilirsiniz. Aynı zamanda her kata da fındık ekleyin. Soğuma bırakın ve soğuduğundan emin olduktan sonra, üzerine çikolata sosu dökün ve yeniden fındık serpin.
Bisküvileri eklemeyi unutmayın! Sosu için süt, şeker ve kakaoyu ayrı bir tencereye koyun; kaynamaya başlayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bir borcama bisküvileri dizin, üzerine bir miktar hurmalı kremadan ve kırılmış fındıklardan ekleyin. Katları size kalmış olmasıyla birlikte, toplamda 3 kat bisküvi dizip krema sürebilirsiniz. Bisküvileri kremanın içine kırarak da yapabilirsiniz. Aynı zamanda her kata da fındık ekleyin. Soğuma bırakın ve soğuduğundan emin olduktan sonra, üzerine çikolata sosu dökün ve yeniden fındık serpin.
Hurmalı dondurma

                                    Sıcak Ramazan günlerinde, iftardan sonra içinizi serinletecek sağlıklı atıştırmalıklardan hurmalı dondurmayı yapmak oldukça kolay. Sütü tencereye döküp kısık ateşte kaynatmaya başlayın. 5 çorba kaşığı salepi de ilave edip, çırpmaya devam edin; kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirin. Bir yandan çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları da tencereye ekleyin ve birkaç dakika pişirin. İyice kaynadıktan sonra kaplara bölüştürün ve biraz soğumasını bekleyin. Hafif soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.Gerekli malzemeler1 lt. süt5 çorba kaşığı salep300 gr. hurma
Hurmalı dondurma Sıcak Ramazan günlerinde, iftardan sonra içinizi serinletecek sağlıklı atıştırmalıklardan hurmalı dondurmayı yapmak oldukça kolay. Sütü tencereye döküp kısık ateşte kaynatmaya başlayın. 5 çorba kaşığı salepi de ilave edip, çırpmaya devam edin; kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirin. Bir yandan çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları da tencereye ekleyin ve birkaç dakika pişirin. İyice kaynadıktan sonra kaplara bölüştürün ve biraz soğumasını bekleyin. Hafif soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.Gerekli malzemeler1 lt. süt5 çorba kaşığı salep300 gr. hurma
Hurmalı rulo pasta

                                    Hurmadan pasta mı olur demeyin; bir defa deneyin, hayran kalacaksınız. Önce badem ve cevizleri robottan geçirin; hurma, vanilya ve tuzu da üzerine ekleyip yeniden robotunuzu çalıştırın. Karışımın üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyip karıştırmaya başlayın.
Hurmalı rulo pasta Hurmadan pasta mı olur demeyin; bir defa deneyin, hayran kalacaksınız. Önce badem ve cevizleri robottan geçirin; hurma, vanilya ve tuzu da üzerine ekleyip yeniden robotunuzu çalıştırın. Karışımın üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyip karıştırmaya başlayın.
Rulo yapıp buzluğa atın

                                    Elde ettiğiniz karışımın bir kısmını yağlı kağıdın üzerine yayın ve kalan hamura tarçın ekleyin. Elde ettiğiniz hamurun yarısını yağlı kağıdın üzerinde dikdörtgen şekilde yayın. Tarçınlı hamuru da yağlı kağıda serdiğiniz hamurun üzerinde yayın. Yağlı kağıt yardımıyla pastanızı rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin. Pastanız servise hazır. Rulonun içine dilerseniz sevdiğiniz meyveleri de ekleyebilirsiniz. Süslemek için pasta kreması ya da çikolata sosu da tavsiyemizdir.Gerekli malzemeler1/2 su bardağı badem1/2 su bardağı ceviz1/2 su bardağı çekirdeksiz hurma1 çay kaşığı vanilya1/4 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı su3 yemek kaşığı tarçın
Rulo yapıp buzluğa atın Elde ettiğiniz karışımın bir kısmını yağlı kağıdın üzerine yayın ve kalan hamura tarçın ekleyin. Elde ettiğiniz hamurun yarısını yağlı kağıdın üzerinde dikdörtgen şekilde yayın. Tarçınlı hamuru da yağlı kağıda serdiğiniz hamurun üzerinde yayın. Yağlı kağıt yardımıyla pastanızı rulo şeklinde sarın ve yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin. Pastanız servise hazır. Rulonun içine dilerseniz sevdiğiniz meyveleri de ekleyebilirsiniz. Süslemek için pasta kreması ya da çikolata sosu da tavsiyemizdir.Gerekli malzemeler1/2 su bardağı badem1/2 su bardağı ceviz1/2 su bardağı çekirdeksiz hurma1 çay kaşığı vanilya1/4 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı su3 yemek kaşığı tarçın
Peynirli hurma dolması

                                    Önce hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve içlerini peynirle doldurun. Ayrı bir tavada tereyağını eritin; ardından içine kıyılmış cevizleri ekleyin. Bir kaç dakika kavurduğunuz cevizleri ocaktan aldıktan sonra, hurmaların içine doldurun. Hem lezzetli hem harika görünen bu lezzete bayılacaksınız.Gerekli malzemeler10 hurma1/4 su bardağı krem peynir1 yemek kaşığı tereyağı1/4 su bardağı kıyılmış ceviz
Peynirli hurma dolması Önce hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve içlerini peynirle doldurun. Ayrı bir tavada tereyağını eritin; ardından içine kıyılmış cevizleri ekleyin. Bir kaç dakika kavurduğunuz cevizleri ocaktan aldıktan sonra, hurmaların içine doldurun. Hem lezzetli hem harika görünen bu lezzete bayılacaksınız.Gerekli malzemeler10 hurma1/4 su bardağı krem peynir1 yemek kaşığı tereyağı1/4 su bardağı kıyılmış ceviz
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >