Randy Moss, Amerika’da polis tarafından öldürülen isimlerin yer aldığı kravat taktı

Randy Moss
Randy Moss

Amerikan futbolunun yıldızlarından Randy Moss, cumartesi günü düzenlenen 2018 Profesyonel Futbol Onur gecesinde taktığı kravatla Amerika’da gündeme oturdu. Moss’un kravatında Amerikan polisi tarafından öldürülen 12 siyahinin isimleri yer aldı.

Amerikan futbolu deyince akla ilk gelen isimlerden olan Randy Moss, 2018 Profesyonel Futbol Onur gecesinde taktığı kravatla sıra dışı bir protesto gerçekleştirdi; zira kravatta polis tarafından öldürülen 12 siyasi Amerikalının isimleri yer aldı. Onur gecesinde söz alan Moss 17 dakika süren konuşmasında politik bir gönderme yapmadı.

Randy Moss
Randy Moss

12 ismin yer aldığı kravat ceketinin altında olduğundan konuşması sırasında çok dikkat çekmedi.

Moss, konuşmasının ardından verdiği mülakatta ceketini açarak 12 ismi gösterdi ve şunları kaydetti:

  • "Burada konuşma yapmak istemiyorum; ama bu isimlerin yer aldığı kravatımı Profesyonel Futbol Onur gecesi gibi büyük bir platformda takarak, aile üyelerinin yalnız olmadığını gösterdim”

Ross’un taktığı siyah kravatta, 2014 yılında Ohio'da polis tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Tamir Rice, 2014 yılında New York polis memuru tarafından bir mürettebata yerleştirildikten sonra ölen Eric Garner; 2015'te Güney Carolina'da bir polis memuru tarafından vurulup silahsız bir adam olan Walter Scott; ve 2014 yılında Ferguson, Missouri'de polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki Michael Brown gibi isimler yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >