Rapor: Apple, 2020'de 6 farklı iPhone 12 duyurabilir

iPhone 12
iPhone 12

Yeni raporlar, Apple'ın 2020'de toplamda 6 farklı iPhone duyurabileceğini gösteriyor.
Rapora göre modeller arasındaki en belirgin farklardan biri 4G ve 5G teknolojileri olacak. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, iPhone'larda yıllardır tek bir modeli çıkarmak yerine kullanıcılar için alternatif oluşturuyor. Çünkü Android ekosistemindeki artan çeşitlilik Apple'ı zor durumda bırakıyor. En son çıkan iPhone'lar için de benzer durum geçerli. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max aynı gün tanıtıldı. Pro ve Pro Max'e oranla özellikleri biraz daha kırpılmış şekilde sunulan iPhone 11, bildiğiniz gibi bu üç telefon arasında en uygun fiyatlısı. Daha bol özellikten yararlanmak için kullanıcılar Pro ve ProMax'e yönelmesi şart.

2020'de 6 farklı iPhone çıkabilir.

Şimdiden yeni iPhone'lar hakkında ortaya çıkan söylentiler ise 2020'de toplamda 6 farklı modelin duyurulacağı yönünde. Bu Apple'ın şu ana kadar denediği bir şey değil. Ancak yeni rapor, az önce bahsettiğimiz model çeşitliliğikonusuyla birleştiğinde yapmak zorunda kalabileceğini gösteriyor.

Rosenblatt analisti Jun Zhang'in AppleInsider aracılığıyla aktardığı bilgiler, daha önce duyulan iPhone 12 söylentileriyle çelişiyor. Ancak resmî iPhone 12 sürümünden hâlâ 9 ay uzakta olduğumuzu düşününce aslında aktarılan bilgilerin tamamı havada kalıyor.

    - iPhone 12 4G: 6.1 inç LCD ekran, çift arka kamera.
    - iPhone 12 Pro 4G: 5.4 inç OLED ekran, çift arka kamera.
    - iPhone 12 Pro 5G: 5.4 inç OLED ekran, çift arka kamera.
    - iPhone 12 Pro Plus 4G: 6.1 inç OLED ekran, üç arka kamera.
    - iPhone 12 Pro Plus 5G: 6.1 inç OLED ekran, üç arka kamera ve ToF desteği.
    - iPhone 12 Pro Max 5G: 6.1 inç OLED ekran, üç arka kamera ve ToF desteği.

Zhang, Apple'ın neden 6 farklı iPhone'u piyasaya süreceği konusundaki açıklaması ise 4G ve 5G teknolojisiyle özetleniyor.

Model çeşitliliği epey kafa karıştırıcı görünüyor. Apple'ın butarz bir hamle yapıpyapmayacağını zamanla göreceğiz.

iPhone 12 hakkında neler biliyoruz?

iPhone 11 ailesinin tanıtılması üzerinden yalnızca 3 ay geçti. Ancak buna rağmen 2020 iPhone'lar hakkında söylentiler şimdiden başladı ve sürekli artmaya devam ediyor. Bu noktada tasarım konusundaki en çarpıcı söylentilerden biri ise Lightning'in ortadan kaldırılması.

Yeni iPhone'lar çıkana kadar bu tarz görsellerle çok fazla karşılaşıyoruz. Örnekte herhangi bir bağlantı arabirimi yer almıyor.
Yeni iPhone'lar çıkana kadar bu tarz görsellerle çok fazla karşılaşıyoruz. Örnekte herhangi bir bağlantı arabirimi yer almıyor.

Bir tasarımcının paylaştığı bu görselde iPhone 12'nin herhangi bir şarj ya da veri aktarım birimi yer almadığı görülebiliyor. Bu görsel üzerinden gidecek olursak yeni modellerin tamamen kablosuz şarj destekleyeceğini söyleyebiliriz. Ama bu ihtimal epey zayıf. Üstelik fizikseltuşlar için de benzer durum geçerli. Yeni iPhone'da herhangi bir fizikseldüğmeyeralmayacağı üzerinde duruluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >