Rapor: Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü 2020'de satışa çıkıyor

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü
Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü

● İsabetli Apple tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün gelecek yıl başında duyurulacağını bildirdi.

● Tamamen iPhone'larla uyumlu olacağı söylenen gözlüğün rOS olarak isimlendirilen özel bir işletim sistemini çalıştırması söz konusu.

● Fiyat ya da diğer ayrıntılar şimdilik bilinmiyor. Ancak yine de 2020'de satışa çıkması beklenen bir ürün için bazı detayların yakın zamanda ortaya çıkacağı söylenebilir.

Bir yılı aşkın süredir Apple'ın artırılmışgerçeklik projesiyle ilgili kapsamlıhaberler geliyor. Aslında bu alanda şirketin en iddialı isimlerinden biri Bar-Zeev idi. Ancak kendisi üç yıla yakın Apple'da çalıştıktan sonra şirketten ayrıldı. Microsoft Hololens projesinin geliştirilmesinde büyük rol oynayan Zeev, deneyimiyle de Apple'a bu noktada çok büyük katkı sağladı.

Söylentiler artmaya devam ederken, yayınlanan son raporlar Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün birkaç ay içinde piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Özellikle isabetli tahminleriyle nam salmış olan Ming-Chi Kuo'nun bu rapordan bahsetmesi, aslında artırılmış gerçeklik gözlüğünün çok önemli bir aşamaya taşındığını gösteriyor. Bu takvime bakılırsa ürün 2020'de satışa çıkabilir.

Hizmetlerden daha fazla gelir elde etmek istiyor

Apple, finansal açıdan beklediği bir yıl geçirmedi. Düşen iPhone satışlarının yerini yeni abonelik servislerinin kapatması bekleniyor. Yani aslında Cupertinoluşirket AppleArcade ya da Apple TV+ gibi ücretli abonelik servisleriyle gelir kalemlerini artırmak istiyor. Hizmet biriminin Apple açısından büyük önem taşıdığı düşünüldüğünde aslında bahsettiğimiz iki servisin de Apple'a maddi anlamda olumlu katkı sağlayacağı netleşiyor.

Apple'ın akıllı gözlüğünün özellikleri şu an belli değil. Ancak yine de tahmini bazı detaylar var.
Apple'ın akıllı gözlüğünün özellikleri şu an belli değil. Ancak yine de tahmini bazı detaylar var.

Apple artırılmış gözlüğünün tahmini özellikleri

Apple'ın AR gözlükleri üzerinde 2.5 yılı aşkın süredir aktif olarak çalıştığı biliniyor. Ancak buna rağmen gözlüklerin nasıl görüneceği ya da tam olarak nasıl çalışacağına ilişkin herhangi bir bilgi yok. Şimdilik birkaç yıl boyunca sızan ayrıntılardan yola çıkarak şu notları paylaşabiliriz.

  • - Apple'ın AR gözlükleri bir iPhone aksesuarı olarak pazarlanacak.
    - Çalışmak için iPhone'larla eşleştirilmesi gerekecek.
    - Gözlüğün işletim sisteminin 'rOS' olarak isimlendirilmesi söz konusu. Bu da 'gerçeklik işletim sistemi' anlamına geliyor.
    - İlginç bir şekilde Kuo'nun son iddiaları Apple'ın bu kulaklık için üçüncü taraf markalarla ortaklık yapacağı yönünde.

Cihazın ne kadara mal olabileceğine ya da hangi iPhone'larla birlikte kullanılabileceğine dair herhangi bir ayrıntı yok. Bununla birlikte eğer Kuo, Apple'ın AR gözlükleri için zaman konusunda haklıysa detayların yakın zamanda ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >