Razer ilk akıllı telefonunu 1 Kasım'da tanıtıyor

Razer akıllı telefon
Razer akıllı telefon

Razer, 1 Kasım'da düzenlenecek olan etkinlikle birlikte ilk akıllı telefonunu tanıtıyor. Özellikle yüksek performans isteyen oyunculara hitap etmesi beklenen telefonla ilgili ortaya çıkan detaylara yakından bakıyoruz.

Oyunculara özel çevre birimleri üreten Razer, bundan böyle akıllı telefon sektöründe de varlık göstermeye başlıyor. Esasında Kaliforniya merkezli şirketin uzun süredir bu tip bir hamle yapacağı tahmin ediliyordu; son olarak tanıtım için 1 Kasım tarihi işaret edildi. Razer akıllı telefonun yine doğrudan oyunculara hitap edeceği rahatlıkla söylenebilir.

2005 yılından bu yana şirketin CEO'su olarak görev yapan Min-Liang Tan, oyuncular için üretilen özel ürün ve ekipmanların tasarım / gelişim sürecini anlık kontrol ediyor.
2005 yılından bu yana şirketin CEO'su olarak görev yapan Min-Liang Tan, oyuncular için üretilen özel ürün ve ekipmanların tasarım / gelişim sürecini anlık kontrol ediyor.

Şirket CEO'su geçtiğimiz sene müjdeyi vermişti

Şirket CEO'su Min-Liang Tan, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarla birlikte Twitter'dan iş ilanı paylaşmış; ayrıntıları takipçileriyle paylaşmıştı. Mobil alanda özel çalışmalar yapan Amerikan şirket, ürüne ilişkin tüm ayrıntıları az önce de bahsettiğimiz üzere yaklaşık iki hafta sonra gerçekleştireceği etkinlikte açıklayacak. Nextbit satın almasıyla atağa geçen Razer, daha sonrasında da operatörlerle birtakım anlaşmalara varmıştı. Akıllı telefon için uygun zemini oluşturan şirket, önümüzdeki süreçte de benzer çalışmaları sürdürecek gibi görünüyor. Dün akşam saatlerinde Twitter'dan paylaşılan görsel, doğrudan tanıtım tarihine işaret ediyor."İzle, yakında geliyor" başlığıyla servis edilen bu görselde telefona odaklanan bir kişi görüşüyor. Üstelik tweet'deki "Razer'ın en büyük duyurusu" ibaresi de özellikle dikkat çekiyor.

Razer'ın akıllı telefonunun tasarım ve teknik ayrıntılarına ilişkin şu anda herhangi bir bilgi yok.
Razer'ın akıllı telefonunun tasarım ve teknik ayrıntılarına ilişkin şu anda herhangi bir bilgi yok.

Razer akıllı telefon nasıl görünecek?

Razer akıllı telefon, az önce de bahsettiğimiz üzere kuvvetle muhtemel doğrudan oyunculara hitap edecek. Yani aslına bakılırsa Razer ürünlerini kullanan fanatik kişilerin, şirketin ürettiği akıllı telefonları da satın alması muhtemel. Elbette bu doğrultuda oyuncuların dikkatini çekecek çeşitli unsurlara yer verilmesi gerekiyor. Peki ama bunlar neler olabilir?

Razer donanımları kullanan oyuncuların telefondan çok yüksek performans bekleyeceği kesin. Bu anlamda yonga seti,grafik işlem birimi ve RAM üçlüsünde telefonun hayli güçlü bileşenlere sahip olması şart. Bunun haricinde tasarım anlamında da Razer'ın ön plana çıkacağı ince dokunuşlar gerekiyor. Elbette tüm bu ayrıntılar 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan etkinlikle birlikte ortaya çıkacak. Şimdilik birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >