Razer'dan uygun fiyatlı yeni harici ekran kartı kutusu

Razer
Razer

Razer, dizüstü bilgisayarlara yüksek performanslı ekran kartı bağlamaya yarayan harici GPU kutularına bir yenisini daha ekledi. Core X adı verilen yeni kutu, uygun fiyatı, üç PCI-e portlu ekran kartı desteği ve yüksek güç kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Yüksek hızda veri alışverişine izin veren Thunderbolt 3, USB 3.1 gibi yeni nesil portlar sayesinde hızla büyüyen harici ekran kartı kutusu piyasası, Razer'ın yeni çözümüyle tüketici yelpazesini genişletmeyi sürdürecek. Şirketin 15,6 inçlik oyun odaklı ultrabook tanıtımında gün yüzüne çıkarılan Razer Core X, hem uygun fiyat avantajı hem de piyasadaki tüm ekran kartlarını çalıştırmaya müsait donanım şartlarıyla Çinli üreticilerin çözümlerine rakip olmaya geliyor.

Razer'ın önceki harici ekran kartı kutusu Core V2'den 200 dolar daha uygun fiyata, 299 dolara alıcı bulacak olan Core X, V2'nin USB, Ethernet port desteği ve Razer Chroma aydınlatma özelliğinden yoksun olarak piyasaya sürülecek. Ancak yeni ekran kartı kutusuna üç PCI-e portuna bağlanan büyük ekran kartları takılabilecek ve maksimum güç 650W seviyesinde olacak. Üstelik bunları daha uygun fiyata sunarak fiyat/performans konusunda rakip tanımayacak.

Artık Mac'ler de harici ekran kartıyla güçlendirilebilecek

Thunderbolt 3 portlu tüm Windows 10 bilgisayarlarıyla uyumlu olan Razer Core X, yapılan güncellemeler sayesinde artık macOS işletim sisteminin yüklü olduğu Macbook ve iMac gibi bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Ancak şimdilik Mac sahiplerinin sistemi AMD ekran kartlarıyla kullanması tavsiye ediliyor. NVIDIA'nın macOS sürücüleri mevcut olsa da performansın beklentilerin altında kalabileceği belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >