Reebok bitkiden ayakkabı üretecek

Reebok mısır
Reebok mısır

Yenilenebilir malzemelerden üretim yapan şirketlerin arasına Reebok da katılıyor.

Yenilenebilir malzemelerden üretim yapan şirketlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Spor ürünler üreticisi Reebok da bu istikamette ilerleyen şirketler arasında yer almaya hazırlanıyor.

Reebok yeni üreteceği ayakkabıları mısır kullanarak üreteceğini açıkladı. Ayakkabının üst kısmı diğer ayakkabılarda olduğu gibi pamuktan taban kısmı ise mısırdan olacak.

En az 5 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz

Şirketin inovasyon yöneticisi Bill McInnnis, en az beş yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Üst kısımda kullanılan pamuk tercihinin onları zorlamadığını ancak taban için uygun malzemeyi bulmanın uzun bir zaman aldığını söyledi.

Bu mısır tükettiğimiz mısırlardan biraz farklı

Burada kullanılan mısır endüstriyel olarak hazırlanmış bir yapıda olacak. Üretilen mısır hayvan yemi olarak ve un elde etmek için kullanılıyor.

Tamamı biyoçözünür
Pamuk ve mısır doğada çözünebilen maddeler olduğu için ayakkabının tamamı biyoçözünür hale geliyor. Ancak bu durum ayakkabının dayanıklılığının az olduğu anlamına gelmiyor. Reebok diğer ayakkabılarda gerçekleştirdiği tüm testleri bu ayakkabıya da uyguluyor. Sizce bu tür girişimler endüstriyi daha temiz hale getirir mi? Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?kaynak: dunyahalleri.com
Tamamı biyoçözünür Pamuk ve mısır doğada çözünebilen maddeler olduğu için ayakkabının tamamı biyoçözünür hale geliyor. Ancak bu durum ayakkabının dayanıklılığının az olduğu anlamına gelmiyor. Reebok diğer ayakkabılarda gerçekleştirdiği tüm testleri bu ayakkabıya da uyguluyor. Sizce bu tür girişimler endüstriyi daha temiz hale getirir mi? Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?kaynak: dunyahalleri.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >