Referandum sürecinde akılda kalan 10 önemli olay

Referandum sürecinde akılda kalan 10 önemli olay
Referandum sürecinde akılda kalan 10 önemli olay

Geçtiğimiz yıl oylanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin seçim süreci boyunda en çok akılda kalan ve en çok konuşulan 10 önemli olayını sizler için derledik.

Türkiye 16 Nisan 2017 Pazar günü 7. kez referanduma gitti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oylandığı bu referandumda akılda kalan ve en çok konuşulan 10 önemli olayları sizler için derledik.

1 - Erbakan'ı anma gecesinde Kılıçdaroğlu süprizi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, vefatının altıncı yılında, Erbakan’ı anmak için düzenlenen “İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı”nda konuşmak yapmak üzere bu yıl Kılıçdaroğlu’nu davet etti.
1 - Erbakan'ı anma gecesinde Kılıçdaroğlu süprizi Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, vefatının altıncı yılında, Erbakan’ı anmak için düzenlenen “İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı”nda konuşmak yapmak üzere bu yıl Kılıçdaroğlu’nu davet etti.
Halk TV canlı yayınladı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Anma programını Halk TV tarafından canlı olarak yayınlandı. Halk tv program öncesi izleyicilere yayını kaçırmama uyarısında bulunmuştu.
Halk TV canlı yayınladı Anma programını Halk TV tarafından canlı olarak yayınlandı. Halk tv program öncesi izleyicilere yayını kaçırmama uyarısında bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu Erbakan için dua etti

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Programa katılan CHP lideri, merhum Necmettin Erbakan için dua etti. CHP liderinin Erbakan için programa katılması tarihe geçti. CHP lideri burada bir konuşma yaptı.
CHP lideri yapığı konuşmada, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'na daveti için teşekkür etti. "Daveti alınca bir an için bile tereddüt etmedim." dedi. Ardında merhum Erbakan'ı anlattı.
Kılıçdaroğlu Erbakan için dua etti Programa katılan CHP lideri, merhum Necmettin Erbakan için dua etti. CHP liderinin Erbakan için programa katılması tarihe geçti. CHP lideri burada bir konuşma yaptı. CHP lideri yapığı konuşmada, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'na daveti için teşekkür etti. "Daveti alınca bir an için bile tereddüt etmedim." dedi. Ardında merhum Erbakan'ı anlattı.
2 - Hürriyet - Karargah Rahatsız haberi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcisi Hande Fırat imzalı 'Karargah Rahatsız' haberi referandum sürecinde en çok konuşulan konular arasında oldu. Bu haber askerin hükümete medya yoluyla ayar vermeye çalışıyor algısını yarattığı gerekçesiyle başta hükümet olmak üzere pek çok kesimden eleştiri almıştı.
2 - Hürriyet - Karargah Rahatsız haberi Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcisi Hande Fırat imzalı 'Karargah Rahatsız' haberi referandum sürecinde en çok konuşulan konular arasında oldu. Bu haber askerin hükümete medya yoluyla ayar vermeye çalışıyor algısını yarattığı gerekçesiyle başta hükümet olmak üzere pek çok kesimden eleştiri almıştı.
'Karargah Rahatsız' haberinin içeriğinde neler vardı?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hürriyet’in ‘Yedi eleştiriye yedi yanıt’ başlığıyla manşetten duyurduğu haber, iç sayfada ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla sunulmuştu.


Akar’ın merkezinde olduğu yedi konu olduğu vurgulanan haberde, Akar'a yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nde rahatsızlık oluştuğu ifade edilmişti.


Haberde, ‘karargah kaynakları’nın, askere başörtüsü serbestisi getirilmesi ve Akar’ın ‘iktidara yakın görünmesi' iddiası dahil yedi konuya yönelik iddiaya yer verilmişti.
'Karargah Rahatsız' haberinin içeriğinde neler vardı? Hürriyet’in ‘Yedi eleştiriye yedi yanıt’ başlığıyla manşetten duyurduğu haber, iç sayfada ‘Karargah rahatsız’ başlığıyla sunulmuştu. Akar’ın merkezinde olduğu yedi konu olduğu vurgulanan haberde, Akar'a yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nde rahatsızlık oluştuğu ifade edilmişti. Haberde, ‘karargah kaynakları’nın, askere başörtüsü serbestisi getirilmesi ve Akar’ın ‘iktidara yakın görünmesi' iddiası dahil yedi konuya yönelik iddiaya yer verilmişti.
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay'dan açıklama

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan habere tepkisi"Burada yapılan çok açık net söylüyorum, atılan başlık terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi, ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunların bunlar eski alışkanlıkları. Bunlar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, konumunu bilecek." diye konuştu.Başbakan Yıldırım'ın yapılan habere tepkisiBaşbakan Binali Yıldırım, "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a yönelik eleştirilere kurum içinden gelen ‘savunma’ları" konu alarak manşetine taşıyan Hürriyet'e ve Hande Fırat'a, “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" diyerek sert çıkmıştı.Genelkurmay'dan yapılan habere ilişkin açıklamaTürk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "TSK ile devlet ve hükümet arasında bir sorun olmadığı" vurgulanarak "Karargâh rahatsız" başlığıyla yayımlanan haber için sorulan sorulara verilen yanıtlarda "TSK'nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi ve şahsi işlerden uzak tutulması gerektiğinin vurgulandı.
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay'dan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapılan habere tepkisi"Burada yapılan çok açık net söylüyorum, atılan başlık terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi, ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Bunların bunlar eski alışkanlıkları. Bunlar artık geride kaldı. Herkes yerini bilecek, konumunu bilecek." diye konuştu.Başbakan Yıldırım'ın yapılan habere tepkisiBaşbakan Binali Yıldırım, "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a yönelik eleştirilere kurum içinden gelen ‘savunma’ları" konu alarak manşetine taşıyan Hürriyet'e ve Hande Fırat'a, “Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar" diyerek sert çıkmıştı.Genelkurmay'dan yapılan habere ilişkin açıklamaTürk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "TSK ile devlet ve hükümet arasında bir sorun olmadığı" vurgulanarak "Karargâh rahatsız" başlığıyla yayımlanan haber için sorulan sorulara verilen yanıtlarda "TSK'nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi ve şahsi işlerden uzak tutulması gerektiğinin vurgulandı.
Hürriyet gazetesi ve Hande Fırat'tan gelen tepkiler sonrası açıklama

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine tepkiler çığ gibi gelmesinin ardından Hande Fırat ve Hürriyet yeni açıklamalar geldi.Hürriyet gazetesi “Bu başlığa böyle bir anlam yüklenmesi aklımızın ucundan dahi geçmemiştir. Böyle bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık' başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz” açıklamasında bulundu.Hande Fırat, eleştirilere "Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye yanıt verdi.
Hürriyet gazetesi ve Hande Fırat'tan gelen tepkiler sonrası açıklama Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine tepkiler çığ gibi gelmesinin ardından Hande Fırat ve Hürriyet yeni açıklamalar geldi.Hürriyet gazetesi “Bu başlığa böyle bir anlam yüklenmesi aklımızın ucundan dahi geçmemiştir. Böyle bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargahta rahatsızlık' başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz” açıklamasında bulundu.Hande Fırat, eleştirilere "Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye yanıt verdi.
3- Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'başkanlık sistemi' gafı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştireyim derken tarihi bir gafa imza attı. Yeni sistemde başbakanlık makamının olduğunu zanneden Kılıçdaroğlu, iki ayrı partiden cumhurbaşkanı ve başbakan çıkması durumunda güçler ayrılığının yaşanacağına ve kavga çıkacağına dikkat çekerek bir de "neden millete anlatılmıyor" sözleri ile sitemde bulundu.Referandum seçim sürecinde gerek Cumhurbaşkanı gerekse hükümet Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden yola çıkarak yapılan anayasa değşikliğini bile okumadığını söylediler.
3- Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'başkanlık sistemi' gafı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştireyim derken tarihi bir gafa imza attı. Yeni sistemde başbakanlık makamının olduğunu zanneden Kılıçdaroğlu, iki ayrı partiden cumhurbaşkanı ve başbakan çıkması durumunda güçler ayrılığının yaşanacağına ve kavga çıkacağına dikkat çekerek bir de "neden millete anlatılmıyor" sözleri ile sitemde bulundu.Referandum seçim sürecinde gerek Cumhurbaşkanı gerekse hükümet Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden yola çıkarak yapılan anayasa değşikliğini bile okumadığını söylediler.
4 - 'Evet' çalışmalarının Avrupa'da yasaklanarak bakanların programlarının iptal edilmesi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Avrupa medeniyeti adı altında hukuk, demokrasi, insan hakları naraları atan başta Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika ve İsveç gibi Avrupa ülkeleri terör örgütü PKK, DHKPC'nin miting düzenlemesine izin verirken bakanlarımızın gurbetçilerle buluşmasını güvenlik gerekçesi ve yeterli park alanı olmadı gibi saçma sebepler öne sürerek iptal etmesi referandumda en çok konuşulan olaylardan biri oldu.
4 - 'Evet' çalışmalarının Avrupa'da yasaklanarak bakanların programlarının iptal edilmesi Avrupa medeniyeti adı altında hukuk, demokrasi, insan hakları naraları atan başta Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika ve İsveç gibi Avrupa ülkeleri terör örgütü PKK, DHKPC'nin miting düzenlemesine izin verirken bakanlarımızın gurbetçilerle buluşmasını güvenlik gerekçesi ve yeterli park alanı olmadı gibi saçma sebepler öne sürerek iptal etmesi referandumda en çok konuşulan olaylardan biri oldu.
Faşizmin ne olduğunu merak edenler Hollanda polisini seyretti

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Avrupa medeniyeti adı altında hukuk, demokrasi, insan hakları naraları atan Hollanda; atlı polisleriyle, köpekleriyle, coplarıyla Bakan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde Türk göstericilere acımasız bir şekilde müdahale etti.
Faşizmin ne olduğunu merak edenler Hollanda polisini seyretti Avrupa medeniyeti adı altında hukuk, demokrasi, insan hakları naraları atan Hollanda; atlı polisleriyle, köpekleriyle, coplarıyla Bakan Kaya'nın aracının tutulduğu yerde Türk göstericilere acımasız bir şekilde müdahale etti.
5- İkiyüzlü Avrupa: PKK'ya izin var Bakanlara izin yok

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Türk Bakanların konuşmasına izin verilmeyen Almanya'da Nevruz Bayramı'nı bahane ederek bir araya gelen PKK sempatizanları, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı paçavralar taşındı.
5- İkiyüzlü Avrupa: PKK'ya izin var Bakanlara izin yok Türk Bakanların konuşmasına izin verilmeyen Almanya'da Nevruz Bayramı'nı bahane ederek bir araya gelen PKK sempatizanları, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı paçavralar taşındı.
İsviçre'de Erdoğan'ı hedef alan pankart

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Terör örgütlerinin yuvası haline gelen İsviçre'de Türkiye karşıtı skandal gösteri düzenlendi. Gösteride açılan pankartta, Erdoğan'ın başına silah dayayıp 'öldürün' mesajı verildi. Terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarından İsviçre, uzun süredir örgüt üyelerine ev sahipliği yapıyor.
İsviçre'de Erdoğan'ı hedef alan pankart Terör örgütlerinin yuvası haline gelen İsviçre'de Türkiye karşıtı skandal gösteri düzenlendi. Gösteride açılan pankartta, Erdoğan'ın başına silah dayayıp 'öldürün' mesajı verildi. Terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarından İsviçre, uzun süredir örgüt üyelerine ev sahipliği yapıyor.
6 - Kılıçdaroğlu'ndan kontrollü darbe söylemi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da yaşananları artık "kontrollü darbe girişimi" olarak nitelendiklerini söyledi.Bu söyleminin ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engelleyen şehitlerin aileleri başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve MHP lideri Bahçeli'den büyük tepki çekti.
6 - Kılıçdaroğlu'ndan kontrollü darbe söylemi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da yaşananları artık "kontrollü darbe girişimi" olarak nitelendiklerini söyledi.Bu söyleminin ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engelleyen şehitlerin aileleri başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve MHP lideri Bahçeli'den büyük tepki çekti.
7 - CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt 'evet' verenleri denize dökeriz açıklaması

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi İzmir'den denize dökeriz" sözleriyle referandumda evet diyenleri tehdit etmesi en çok konuşulan konulardan biri oldu.Bu sözlerinin ardından kendi partisi dahil olmak üzere pek çok kesimden büyük tepki alan Hüsnü Bozkurt katıldığı programlarda protesto edildi.Tepkilere dayanamayan Bozkurt söylediği sözleri yalanlayarak "Katiyen ama katiyen 'Evet' diyenlerle ilgili en ufak bir sözüm yoktur. Buradan kimsenin alınmasına gerek yok" diyerek sözlerinden çark etti.
7 - CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt 'evet' verenleri denize dökeriz açıklaması CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt,Halk TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi İzmir'den denize dökeriz" sözleriyle referandumda evet diyenleri tehdit etmesi en çok konuşulan konulardan biri oldu.Bu sözlerinin ardından kendi partisi dahil olmak üzere pek çok kesimden büyük tepki alan Hüsnü Bozkurt katıldığı programlarda protesto edildi.Tepkilere dayanamayan Bozkurt söylediği sözleri yalanlayarak "Katiyen ama katiyen 'Evet' diyenlerle ilgili en ufak bir sözüm yoktur. Buradan kimsenin alınmasına gerek yok" diyerek sözlerinden çark etti.
8 - Deniz Baykal'ın peygamber açıklaması:  Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Anayasa değişikliği paketine eleştirerek, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli." sözleri yeni bir tartışma yaratarak en çok konuşlan konulardan biri oldu.Aldığı tepkiler üzerine açıklama yapan Baykal, " 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim" diyerek kendini savundu.
8 - Deniz Baykal'ın peygamber açıklaması: Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Anayasa değişikliği paketine eleştirerek, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli." sözleri yeni bir tartışma yaratarak en çok konuşlan konulardan biri oldu.Aldığı tepkiler üzerine açıklama yapan Baykal, " 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim" diyerek kendini savundu.
9 - Davutoğlu Konya mitingine ev sahipliği yaparak Cumhurbaşkanı'nı ağırladı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Referandum boyunca eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki mitingine katılacak mı soruları referandum boyunca en çok konuşulan konulardan biri oldu. Davutoğlu Konya'daki mitinge ev sahipliğigerçekleştirilen mitingde konuştu.Davutoğlu, ”Milletimiz, her zaman doğru karar vermiştir. Sözde, kararda, sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır. .17 Nisan’da Türkiye’nin her köşesinde hep beraber birbirimize selam verelim. Her komşu birbirine selam versin. Türkiye’nin geleceği parlak olacak desin. Kimse o sabah kaos çığırtkanlığı yapmasın" dedi.
9 - Davutoğlu Konya mitingine ev sahipliği yaparak Cumhurbaşkanı'nı ağırladı Referandum boyunca eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki mitingine katılacak mı soruları referandum boyunca en çok konuşulan konulardan biri oldu. Davutoğlu Konya'daki mitinge ev sahipliğigerçekleştirilen mitingde konuştu.Davutoğlu, ”Milletimiz, her zaman doğru karar vermiştir. Sözde, kararda, sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır. .17 Nisan’da Türkiye’nin her köşesinde hep beraber birbirimize selam verelim. Her komşu birbirine selam versin. Türkiye’nin geleceği parlak olacak desin. Kimse o sabah kaos çığırtkanlığı yapmasın" dedi.
10 - Referandum geçerse 'eyalet sistemi gelecek' tartışmaları

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Anayasa değişikiliğinin halk tarafından kabul edilmesinden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte eyalet sistemininde geleceği tartışmaları referanduma sayılı günler kala en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.
10 - Referandum geçerse 'eyalet sistemi gelecek' tartışmaları Anayasa değişikiliğinin halk tarafından kabul edilmesinden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte eyalet sistemininde geleceği tartışmaları referanduma sayılı günler kala en çok konuşulan konulardan biri olmuştu.
Ne olmuştu?

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bahçeli, NTV canlı yayınında "Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım" demişti. Bu sözlerin sosyal medyada çok konuşulmasının ardından MHP'nin twitter hesabından Bahçeli'nin referandumda 'evet' yönünde oy kullanılacağı mesajı paylaşılmıştı.
Ne olmuştu? Bahçeli, NTV canlı yayınında "Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım" demişti. Bu sözlerin sosyal medyada çok konuşulmasının ardından MHP'nin twitter hesabından Bahçeli'nin referandumda 'evet' yönünde oy kullanılacağı mesajı paylaşılmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eyalet sistemi açıklaması

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, eyalet sistemi iddialarına ilişkin, "Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Değişiklik yapılan konu, yeni yönetim sisteminin gelmesidir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eyalet sistemi açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, eyalet sistemi iddialarına ilişkin, "Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Değişiklik yapılan konu, yeni yönetim sisteminin gelmesidir." dedi.
Başbakan Binali Yıldırım'dan eyalet sistemi açıklaması

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet sistemi varsa ben bugün bu görevi anında bırakacağım. Bu iftirayı atanlar bırakabilecek mi" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım'dan eyalet sistemi açıklaması Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "Bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet sistemi varsa ben bugün bu görevi anında bırakacağım. Bu iftirayı atanlar bırakabilecek mi" dedi.
Bahçeli: Açıklamalar fazlasıyla yeterlidir

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 'eyalet' açıklamalarına değerlendinme geldi. Habertürk'te soruları yanıtlayan MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının yeterli olduğunu söyledi.Eyalet sistemi tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları hatırlatılarak, "Açıklamaları yeterli buldunuz mu?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Bahçeli, "Fazlasıyla yeterli. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak Cumhuriyet Halk Partisi veya 'hayır' kumpanyasının elemanları sürdürür. Zannediyorum onlar yapıyor. Çünkü sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş" değerlendirmesinde bulunarak tartışmalara son noktayı koymuş oldu.Suat Yahyaoğlu- GZT
Bahçeli: Açıklamalar fazlasıyla yeterlidir MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 'eyalet' açıklamalarına değerlendinme geldi. Habertürk'te soruları yanıtlayan MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının yeterli olduğunu söyledi.Eyalet sistemi tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları hatırlatılarak, "Açıklamaları yeterli buldunuz mu?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Bahçeli, "Fazlasıyla yeterli. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak Cumhuriyet Halk Partisi veya 'hayır' kumpanyasının elemanları sürdürür. Zannediyorum onlar yapıyor. Çünkü sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş" değerlendirmesinde bulunarak tartışmalara son noktayı koymuş oldu.Suat Yahyaoğlu- GZT
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >