Rehber: Google Chrome için en iyi 5 işlevsel uzantı!

Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome'da birçok farklı işlevi yerine getiren yüzlerce uzantı var. Her ne kadar en iyiler arasından seçim yapmak çok zor olsa da, işleri kolaylaştıran 5 uzantıyı bir araya getirdik. Detaylar haberimizde:

Bundan 10 yıl önce piyasaya sürülen Google Chrome, ilk başta basit ve hızlı oluşuyla dikkat çekmiş; akabindeki süreçte ise uzantı desteğiyle ön plana çıkmıştı. Eskiden Mozilla Firefox için geliştirilen eklentilerin sayısı fazla olsa da günümüzde tüm sonuçlar Google lehine çıkıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri elbette dünyanın en fazla tercih edilen web tarayıcısının Chrome olması geliyor.

Google Chrome'daki en başarılı uzantıları bir araya getiriyoruz.
Google Chrome'daki en başarılı uzantıları bir araya getiriyoruz.

Diğer web tarayıcılardan Google Chrome'a geçen ya da yeni yeni Google Chrome kullanmaya başlayan kişilerin pek aşina olmadığı bu 5 eklenti, aynı zamanda yıllardır uygulamayı kullanan kişilerin de gözünden kaçabiliyor. İşte karşınızda Google Chrome'u çok daha işlevsel hale getiren 5 Chrome uzantısı.

Her maddeli rehberde olduğu gibi öncelikle listelemeyle başlıyoruz. Konu alacağımız Google Chrome eklentileri şöyle:

  • 1- Blank New Tab Page
    2- Block Site
    3- AdBlock
    4- Notifier for Gmail
    5- Google Hangouts

Az önce de belirttiğimiz gibi Google Chrome'da birçok farklı kategoride geniş bir uygulama yelpazesine yer veriliyor. Durum böyle olunca kullanıcılar gerek güvenlik ve gizlilik gerekse hayat kolaylaştıran çeşitli ipuçlarını tarayıcıya ekleyerek uygulamayı daha işlevsel hale getiriyor.

Blank New Tab Page ise bu anlamda önemli bir işlevi yerine getiriyor. Çünkü eklentiler sebebiyle Chrome zaman zaman karmaşık bir görünüme sahip olabiliyor. İşte bu durumda Blank New Tab Page eklentisi devreye girerek olabildiğince sade bir arayüze kavuşuyor. Dolayısıyla tertemiz bir Chromesayfası açmak isteyenlerin bu eklentiyi kurabilirler.

2- Block SiteDiğer işlevsel Google uzantısı ise Block Site. Bu uygulama da web sayfalarına odaklanmayı kolaylaştıran nesneler içeriyor.

Block Site, odaklanmaya devam ederek verimliliğini artırmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Web sitelerindeki dikkat dağıtıcı ve zararlı içerikleri engelleyen eklenti, olabildiğince sade ve basit bir arayüzle geliyor.

Üstelik belirlenen engelleme listeleri sayesinde web sitelerine has çeşitli parametreler belirlenebiliyor. 'Verimlilik' kategorisinde yer alan bu eklentiyi şu anda dünya genelinde 1.5 milyona yakın kişi tercih ediyor.

3- AdBlockAdBlodk, aşırı rahatsız eden reklamları engellemek için Google Chrome tarafındaki en başarılı uzantılardan biri. Zaten 10 milyonu aşkın kullanıcı sayısı da ne kadar başarılı olduğunu doğrular nitelikte.

Bannerreklamlarından nefret eden kullanıcılar olabiliyor. İnternet siteleri için artık içerik bazlı reklamlar revaçtayken kullanıcıları 'aşırı rahatsız eden' web siteleri olabiliyor. İşte bu durumda ise devreye AdBlock giriyor.

Üstelik AdBlock eklentisi içinde belirli sayfalar beyaz listeye dahil edilebiliyor. Böylece her web sayfasının otomatik engellenmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

En kullanışlı Google Chrome uzantılarından bir diğeri ise Notifier. Okunmamış e-postaları kontrol etmek için kullanılabilecek bir Gmail menüsüyle birlikte çok daha işlevsel bir e-posta kutusu oluşturabilmek mümkün.

Sık sık e-posta alan ve gönderen kişilerin bu uzantıyı Chrome'a dahil etmesinde yarar var.

Google Hangouts etkinliklerinin tamını gösteren bun eklenti, gelen tüm yeni mesajları size hızlıca bildirir. Hangouts, her ne kadar ülkemizde pek tercih edilmiyor olsa da dünya genelinde epey kullanılan bir uygulama, klasik mesajlaşmanın yanı sıra video görüşmelerine de imkan tanıyor.

Tamamen ücretsiz sunulan bu uzantı aşağıdaki bağlantı üzerinden indirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >