Rehber: Mozilla Firefox için en iyi 6 işlevsel eklenti

Firefox
Firefox

Mozilla Firefox Quantum için geliştirilen uzantılarla birlikte web tarayıcı çok daha işlevsel hale getirilebiliyor.

● Eklentiler sayesinde çoklu hesap yönetiminden tutun güvenliğe ve şifre yönetimine kadar birçok işlem çok daha kolay hale geliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Mozilla Firefox, yıllardır hem güvenli hem de hızlı yapısı sayesinde birçok kişinin tercihi oluyor. Evet; bu Google Chrome'un ezici bir üstünlüğü var. Ama yine Firefox'tan asla vazgeçmeyen kitle de azımsanacak seviyede değil. Üstelik bu web tarayıcıları tercih edilen eklentilerle birlikte çok efektif ve zengin hale getirilebiliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Google Chrome tarafındaki en iyi 5 işlevsel uzantıyı bir araya getirmiştik. Bu kez sırada Mozilla Firefox var.

Firefox'un en güncel sürümü olan Quantum, bu tarayıcının yenilenme sürecindeki en başarılı biri. Aşağıdaki eklentilerin tamamı da elbette doğrudan Quantum ile uyumlu.

Listeleme:

  • 1- Firefox Multi Account Containers
    2- LastPass Password Manager
    3- Privacy Badger
    4- Adguard AdBlocker
    5- HTTPS Everywhere
    6- DuckDuckGo Privacy Essentials

Mozilla Firefox için geliştirilen bu eklenti, tüm çevrimiçi hesapları kolayca yönetmeyi sağlıyor. Bu sayede küçük bir örnek vermek gerekirse e-posta hesaplarından Pinterest'tekiyerimlerine kadar birçok veriye bir iki tıklamayla ulaşılabiliyor.

Firefox Multi Account Containers İndir

LastPass, dünya genelinde en fazla tercih edilen şifre yöneticilerinin başında geliyor. Özellikle Firefox Quantum ile birlikte çok daha efektif kullanılabilen bu uzantı, web sayfalarından formların otomatik doldurulmasına ve şifrelerin güvenli biçimde hafızada tutulmasına kadar birçok işlemin otomatik gerçekleştirilmesini sağlıyor.

LastPass Password Manager İndir

Gizliliği korumak isteyenler için diğer bir eklenti ise Privacy Badger. Özellikle internette görünmezolmakisteyenlerin kullanabileceği başarılı bir çözüm.

Privacy Badger İndir

PCMag yazılım analisti Michael Muchmore'un favori uygulamaları arasında yer alan AdGuard AdBlocker, Facebook ve YouTube gibi sitelerde bile reklamları kapatarak daha temiz sayfalarda ziyaret etmenizi sağlıyor.

AdGuard AdBlocker İndir

Aramamotorları ve web tarayıcıları güvenliği artırmak için ek çözümler sunmaya devam ederken HTTPSEverywhere ise SSLşifreleme sistemi konusunda kullanıcıya önemli bir katkı belirtiyor. Bu noktada kilit simgesiyle SSLsertifikası olmayan web sayfaları kullanıcılara gösteriliyor.

HTTPS Everywhere İndir

Gizli gezinti için diğer bir eklenti ise DuckDuckGo Privacy Essentials. Üçüncü taraf izleyici uygulamalarını engelleyen ve sitelerde ekstra şifrelemeyi kullanan uzantı, başarılı seçenekler arasında yer alıyor.

DuckDuckGo Privacy Essentials İndir

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >