Rejime gözdağı: Zaman daralıyor, geri adım atmak yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'yı 'insani hassasiyeti kabul etmemekle' eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki en büyük sıkıntı olarak tarif ettiği 'hava sahası kullanımı' sorununu da çözeceklerini dile getirerek rejimi de "Zaman daralıyor" diyerek uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "İdlib'te ortaya çıkan insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatma altına alanlara verdiğimiz süre doluyor" diyerek Esed rejimine gözdağı verdi.

"Geri adım atmayacağız"

Rejimin belirlenen sınırların dışına çıkarılacağını belirten Erdoğan, "Talebimiz rejimin Soçi muhtırası sınırlarına yani gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Talebimiz rejimin saldırılarını sonlandırmasıdır. Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız. İdlib'te en küçük bir geri adım atmayacak rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >