Reklamlarda görüp ağzımızın suyunu akıtan yiyecekler aslında gerçek değiller

Reklam hileleri
Reklam hileleri

Muhteşem köfteler, taptaze gözüken pastalar… Aslında her birinin hilesi var.

Yiyecek firmalarının neredeyse hepsi kendi reklamını en muhteşem yiyecekleri yapıyormuş gibi göstermeye çalışır; çünkü “özendirmek", müşteri demektir. Bu yüzden farklı farklı şekillere bürüne bilmektedirler.

Reklam hileleri ile aslında gerçekle alakası olmayan yiyecekleri sergilerler. Bu reklamları yaparken kullanılan hileler ise, oldukça acımasızca. Motor yağından, deodoranta kadar neredeyse her üründe birçok farklı teknik kullanılarak yapılan hileler, ürünleri kullanılmaz hale getirecek türden.

Sizler için bu hileleri derledik.
Kahvaltılık gevrekler

                                    
                                    
                                    Reklamcılar ve kahvaltılık gevrek üreten firmalar reklamlarını yaparken bu gevreklerin sütün içine batması onların hiç işine gelmemektedir. Çünkü yavan bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden reklam şirketleri bu soruna şöyle bir çözüm bulmuşlar: Kahvaltılık gevrekleri tutkal ile yapıştırmak. Evet, onları birbirine yapıştırdıklarında sütün içine batmayacaklar ve reklam çekimi güzel olacaktır.
Kahvaltılık gevrekler Reklamcılar ve kahvaltılık gevrek üreten firmalar reklamlarını yaparken bu gevreklerin sütün içine batması onların hiç işine gelmemektedir. Çünkü yavan bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden reklam şirketleri bu soruna şöyle bir çözüm bulmuşlar: Kahvaltılık gevrekleri tutkal ile yapıştırmak. Evet, onları birbirine yapıştırdıklarında sütün içine batmayacaklar ve reklam çekimi güzel olacaktır.
Parlak meyveler

                                    
                                    
                                    Reklamlarda gördüğünüz tap taze meyveler, parlaklığına hiç laf ettirmeyecek güzellikte sunulmaktadır. Fakat işin aslı farklıdır; o meyveler aslında o kadar da parlak değildir ve üzerine deodorant veya saç spreyi sıkılarak bu görüntüyü kazanırlar.
Parlak meyveler Reklamlarda gördüğünüz tap taze meyveler, parlaklığına hiç laf ettirmeyecek güzellikte sunulmaktadır. Fakat işin aslı farklıdır; o meyveler aslında o kadar da parlak değildir ve üzerine deodorant veya saç spreyi sıkılarak bu görüntüyü kazanırlar.
Köfteler

                                    
                                    
                                    Belki de içimizi burkan en büyük hiledir bu. Neredeyse herkesin ağzının suyunu akıtan burger köfteleri, aslında hiç de reklamda görüldüğü gibi değildir. 

Reklam çekimi yapılmadan hemen önce çok az pişirilen köfteler, çok daha sulu gözükmektedir. Evet, neredeyse çiğ, kızgın şişler ile üzerine mangal etkisi verilerek ayakkabı boyasıyla pişirilirler.
Köfteler Belki de içimizi burkan en büyük hiledir bu. Neredeyse herkesin ağzının suyunu akıtan burger köfteleri, aslında hiç de reklamda görüldüğü gibi değildir. Reklam çekimi yapılmadan hemen önce çok az pişirilen köfteler, çok daha sulu gözükmektedir. Evet, neredeyse çiğ, kızgın şişler ile üzerine mangal etkisi verilerek ayakkabı boyasıyla pişirilirler.
İçeceklerdeki köpükler

                                    
                                    
                                    Özellikle kahve gibi içeceklerin reklamlarında gözüken o muhteşem köpükler, oldukça göz alıcıdır. Fakat aslında bu gerçek kahve köpüğü değildir. Bu köpüklerin gerçekmiş gibi gözükmesi ve sabit durması için bulaşık deterjanlarından faydalanılır. <o:p></o:p>
İçeceklerdeki köpükler Özellikle kahve gibi içeceklerin reklamlarında gözüken o muhteşem köpükler, oldukça göz alıcıdır. Fakat aslında bu gerçek kahve köpüğü değildir. Bu köpüklerin gerçekmiş gibi gözükmesi ve sabit durması için bulaşık deterjanlarından faydalanılır. <o:p></o:p>
Pastalar

                                    
                                    
                                    O kabarık kekler, kremşanti ile süslenmiş muhteşem pastalar ise, aslında hiç de göründükleri gibi masum ve güzel değiller. Reklam şirketleri onları daha güzel ve çekici göstermek için farklı bir hileye karar vermişler. Kek tabanları arasına karton konularak daha kabarık ve daha güzel gözükmesi sağlanmıştır.
Pastalar O kabarık kekler, kremşanti ile süslenmiş muhteşem pastalar ise, aslında hiç de göründükleri gibi masum ve güzel değiller. Reklam şirketleri onları daha güzel ve çekici göstermek için farklı bir hileye karar vermişler. Kek tabanları arasına karton konularak daha kabarık ve daha güzel gözükmesi sağlanmıştır.
Dondurma

                                    
                                    
                                    O renk renk gördüğünüz dondurmalar, aslında onlar dondurma bile değiller. Reklamcıların kullandığı bu hile ise, çok daha farklı bir boyutta. Gerçek bir dondurma kullanıldığı zaman stüdyo ışıkları nedeni ile dondurmalar çok çabuk erimektedir. Bu yüzden çözüm olarak patates püresi düşünülmüştür. Gıda boyaları ile dondurma görünümü verilen patates püresi erimediği için, dondurma reklamlarında yerini alır.
Dondurma O renk renk gördüğünüz dondurmalar, aslında onlar dondurma bile değiller. Reklamcıların kullandığı bu hile ise, çok daha farklı bir boyutta. Gerçek bir dondurma kullanıldığı zaman stüdyo ışıkları nedeni ile dondurmalar çok çabuk erimektedir. Bu yüzden çözüm olarak patates püresi düşünülmüştür. Gıda boyaları ile dondurma görünümü verilen patates püresi erimediği için, dondurma reklamlarında yerini alır.
Pancake

                                    
                                    
                                    Reklamlardaki pancakeler, neredeyse herkesin ilgisini çeker; fakat onların sizin yediğiniz pancakeler ile alakası yoktur. Öncelikle hazırlanan pancakelerin üzerine spreyler ile koruyucu bir tabaka oluşturulur, sonrasında pancake şurubu yerine motor yağı dökülür. Çünkü pancake şurubu hemen içerisine emmektedir; bu yüzden motor yağı tercih edilir.
Pancake Reklamlardaki pancakeler, neredeyse herkesin ilgisini çeker; fakat onların sizin yediğiniz pancakeler ile alakası yoktur. Öncelikle hazırlanan pancakelerin üzerine spreyler ile koruyucu bir tabaka oluşturulur, sonrasında pancake şurubu yerine motor yağı dökülür. Çünkü pancake şurubu hemen içerisine emmektedir; bu yüzden motor yağı tercih edilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >