Resmî Gazete'de yayınlandı: Wikipedia kısa süre içinde açılıyor

Wikipedia
Wikipedia

Yaklaşık üç yıldır Türkiye'den erişilemeyen Wikipedia, geçen yıl sonu Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla tekrardan açılıyor.

Bugün Resmî Gazete'de yayınlanan 'hak ihlâli ve gerekçelerin' ardından Wikipedia ülkemizde yeniden aktif ediliyor.

Türkiye'de yaklaşık üç yıldır kapalı olan Wikipedia yakın zamanda açılıyor. Anayasa Mahkemesi, geçen yıl sonu 'Wikipedia erişiminin kapatılmasının hak ihlâli' olduğunu kararını vermiş ama platform açılmamıştı.

Bu aşamadan sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklama yaparak gerekçeli kararın yayınlanmasından sonra Wikipedia'nın tekrardan aktif edileceğini bildirmişti.

Alınan kararla Wikipedia yakında ülkemizde tekrardan erişime açılıyor.
Alınan kararla Wikipedia yakında ülkemizde tekrardan erişime açılıyor.
Resmî Gazete'de yayınlandı; BTK onayı bekleniyor.

Bugün Resmî Gazete'de konuyla alakalı yayınlanan hak ihlâli ve gerekçelerin ardından Wikipedia'nın tekrardan aktif olma sürecine ilişkin detaylar da netleşmiş oldu. Yani aslında kısa süre içinde platformun tekrardan aktif olacağı kesinleşti. Ankara 1.Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen kararın BTK'nın da onayıyla hayata geçeceği belirtiliyor.

'Türkiye'yi özledik' kampanyaları yapılmıştı

Wikipedia, geçtiğimiz yıllarda birçok farklı kampanyayla Türkiye'yi özlediğini ve servisin tekrardan aktif edilmesini istediklerini belirtmişti. Hatta konuyla alakalı olarak Twitter hesabından birçok farklı video yayınlanmış, videoda da Efes Antik Harabeleri ve Kapadokya başta olmak üzere ülkemizin birçok farklı bölgesine yönelik görüntülere yer verilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >