Ressam Bob Ross yeniden TRT 2'de

Bob Ross.
Bob Ross.

Pazar günleri karşımıza elinde boya paletleriyle çıkan ve hepimizin Bob amca diye tanıdığı ressam Bob Ross'un resim yaptığı programlar yeniden TRT 2'de verilecek. Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan TRT 2 bu haberi resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye Bob Ross'u TRT’de yayınlanan Resim Sevinci programında, yarım saat içinde yaptığı doğa resimleriyle tanıdı. 29 Ekim 1942’de, ABD Florida’da dünyaya gelen Ross, ressam ve televizyoncuydu. Uzun yıllar önce aramızdan ayrılan ressamın programları yeniden TRT 2 ekranlarında olacak.

Sosyal medyadan duyurdular

Uzun zamandır yayın hayatına ara veren TRT 2 geçtiğimiz gün tekrar yayın hayatına başlamıştı. Değişen formatı ve kültür sanat programlarıyla geri dönen kanal ressam Bob Ross'un programlarının tekrar yayınlanacağını sosyal medyadan duyurdu.

Bob Ross

Bob Ross 29 Ekim 1942’de Florida’nın Orlando kentinde dünyaya geldi. Dokuzuncu sınıfta okuldan atıldığı için o da askere gitti. ABD hava kuvvetlerine girdi. Alaska’da görevden hayatında ilk kez resim dersi aldı. O noktadan sonra resme karşı büyük bir ilgi beslemeye başladı.

1983’te yayına başlayan “Resim Sevinci” 10 yıldan uzun süre yayınlandı ve milyonlarca kişi tarafından izlendi. Televizyondaki programında naif hareketleri ve ince mizahı ile insanlar tarafından çok sevilen Bob Ross, 30 dakikadan kısa sürede tamamladığı enfes manzara resimleriyle izleyen herkesin sevgisini kazandı.

4 Temmuz 1995’te, 52 yaşındayken Florida’da hayatını kaybetti.
4 Temmuz 1995’te, 52 yaşındayken Florida’da hayatını kaybetti.

Hatta bu program TRT 2’de dahil olmak üzere onlarca ülkede ve tam 275 kanalda yayınlandı. Bob Ross ve tekniğine yönelik kendi adıyla birçok resim malzemesi, kitap ve kurs ortaya çıktı. 1994’te Bob Ross’un sağlık sorunları ortaya çıkınca program iptal edildi, zaten tam o sıralarda Bob Ross’a lenf kanseri teşhisi kondu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >