Reynmen'den 1 TL'lik dava: Şarkısını eleştiren sanatçıları affetmedi

Reynmen / Yusuf Aktaş'ın YouTube üzerinde 5 milyona yakın takipçisi var.
Reynmen / Yusuf Aktaş'ın YouTube üzerinde 5 milyona yakın takipçisi var.

Reynmen lakaplı Yusuf Aktaş, sosyal medya üzerinden yayınladığı 'Ela' isimli klibiyle rekor kırdı.

Tıklanma oranıyla kısa süre içerisinde dünya listesine girmeyi başaran şarkı, bazı sanatçılar tarafından eleştirildi.

Aktaş, bu eleştirileri yapan, 'Demet Akalın, Aleyna Tilki ve Işın Karaca'ya' tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

1 TL olarak belirlenen para miktarı ise, ''Reynmen kendisini eleştirenlerle dalga geçiyor'' yorumlarına neden oldu.

Kullandığı Reynmen lakabıyla sosyal medya üzerinden fenomen haline gelen Yusuf Aktaş, geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı 'Ela'yı' yayınladı. Kısa sürede aldığı izlenme oranıyla Türkiye rekoru kıran ve dünya listelerinde birinci sıraya yerleşen Aktaş kendisini eleştiren bazı ünlü isimlere tazminat davası açıyor.

1 TL'lik dava

Yeni şarkısı Ela ile müzik listesine damga vuran sosyal medya fenomeni Reynmen, YouTube tıklanma oranına inanmayan şarkıcı Işın Karaca, Demet Akalın ve Aleyna Tilki’yi affetmedi. İlk 10 dakikada 400 bin, 1 saatte ise 3 milyon tıklanan şarkısı, şu sıralar 22 milyon dinlenmeyi aşan Reynmen, her üç ünlü isme de 1 TL’lik manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Aleyna Tilki / Demet Akalın
Aleyna Tilki / Demet Akalın

Işın Karaca
Işın Karaca

Aleyna Tilki: Çomar şov

Aleyna Tilki, Twitter üzerindenyaptığı paylaşımlarda çomar şov ve derine inme çıkamazsın sözleriyle dikkatleri üzerine çekti. Reynmen'e yaptığı düşünülen bu göndermeler takipçilerinin tepkisine neden oldu.

Özür diledi

Aleyna Tilki'nin bu paylaşımının Reynmen'e ithafen yapıldığı düşünüldü ancak şarkıcı konunun neden Aktaş'la ilişkilendirildiğini anlamadığını söyledi ve konuyla ilgili üzgün olduğunu ifade etti.


'Cahil'

Yusuf Aktaş'ın son şarkısıyla ilgili olarak en sert yorumlardan bir tanesi, Işın Karaca'dan geldi. Karaca, Reynmen'in klibinin görüntülenme sayısıyla beğeni sayısının tutarlı olmadığını açıkladı. Bunun üzerine Aktaş ise, Karaca'ya cahil dedi.

Reynmen'ın Işın Karaca'ya cevap olarak paylaştığı gönderiler
Reynmen'ın Işın Karaca'ya cevap olarak paylaştığı gönderiler

Yeni sarkısı Ela, Spotify rekoru kırdı

13 Temmuz tarihinde yayınlanan Ela adlı şarkısı ile Reynmen, Spotify’ın Türkiye Top 200 listesinde yayınlandığı gün ilk sıraya yerleşti ve tüm zamanların Türkiye günlük dinlenme rekorunu kırdı.

Reynmen Spotify'ın günlük rekorunu kırdı
Reynmen Spotify'ın günlük rekorunu kırdı

Yayınlandığı günden itibaren Spotify’ın Türkçe Pop, Türkçe Rap, Hot Hits Türkiye, 2019 Yaz Hitleri çalma listelerinde yer alan Reymen’in Ela adlı single çalışması aynı zamanda, bugüne kadar Global Top 200 listesine giren ilk Türkçe şarkı oldu. Şarkı, Global Top 200 listesinde 72’nci sırada yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >