Rio Olimpiyatları’nda bir rekor da grafiti sanatçısı Eduardo Kobra’dan

Olimpiyat denilince akla direk spor faaliyetleri gelse de yapılan çeşitli sanatsal ve sosyal etkinlikler de göz dolduruyor. Bunlardan biri de grafiti sanatçısı Eduardo Kobra’dan geldi. Brezilyalı Kobra, duvar üstüne yaptığı çalışmasında bir sanatçı tarafından yapılan en büyük sokak sanatı olma özelliği ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girme girişiminde bulundu.

Duvar, 190 metre uzunluk, 15,5 metre yükseklik ve 3.000 metrekarelik alana sahip. Çalışma için 1500 litre farklı renklerde boya ve 3500 kutu sprey boya kullanılmış. Eğer Guinness rekoru kabul ederse mevcut rekor tam iki katına çıkacak.


Duvar 5 kıtadan 5 insanı temsil ediyor ve konsept olimpiyat halkalarına dayanıyor. Kobra yaptığı işi “Bunlar dünyanın yerli halkları. Bunun arkasındaki fikir hepimizin bir olmasıdır." diye açıkladı. 40 yaşındaki Eduardo, bunun uzun zamandır yapmak istediği bir şey olduğunu söyledi.


Eduardo Kobra dört misafir sanatçı ile birlikte, iki ay boyunca günde neredeyse 12 saat çalışarak parçayı ortaya çıkarmış. Sao Paulo'da yaşayan sanatçının Londra, Tokyo ve New York gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde çalışmaları bulunuyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >