Rize Emniyet Müdürü şehit oldu

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.
Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında tayin nedeniyle sorun yaşadığı belirtilen trafik polisi tarafından vuruldu. Emniyet Müdürü Verdi kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Saldırganın kimliği belli oldu

Emniyet Müdürünü öldüren saldırgan
Emniyet Müdürünü öldüren saldırgan

Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube'de görevli İ. H. S. olduğu belirlendi.

Saraçoğlu'nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi.

Tayin isteyen bir trafik polisinin, yaşanan anlaşmazlık sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

  • Rize Emniyet Müdürü Verdi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İçişleri Bakanı Soylu, Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki olaya ilişkin, "Rize Emniyet Müdürü şu an hastanede. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor." dedi.

Soylu'nun, silahlı saldırı dolayısıyla Rize'ye gideceği bildirildi.

Binali Yıldırım: Benim de yakın korumalığımı yapmıştı

Meclis Başkanı Binali Yıldırım
Meclis Başkanı Binali Yıldırım

TBMM Başkanı Binali Yıldırım da saldırıyla ilgili konuştu, "Benim de bir dönem yakın korumalığımı yapan Altuğ Verdi, bir polis memurunun saldırısı sonucu şehit olmuştur. Emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara Allah'tan şifa diliyorum" dedi.

Adalet Bakanı Gül'den başsağlığı mesajı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için başsağlığı mesajı yayımladı.

Gül, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Uğradığı saldırıda şehit olan RizeEmniyet Müdürümüz Altuğ Verdi'ye Allah'tan rahmet, aynı saldırıda yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve koruma memuru Yiğit Can Köksal'a acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun, Rabbim mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

Vali Çember saldırının detaylarını açıkladı

Rize Valisi Kemal Çeber
Rize Valisi Kemal Çeber

Rize Valisi Kemal Çeber, yaşanan saldırı olaylı ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

  • "Altuğ müdürümüz şehit olmuştur, iki arkadaşımız yaralıdır. Şube müdürümüz bir de Altuğ müdürümüzün koruması... Olayı gerçekleştiren de maalesef Derepazarı ilçemizde görevli trafik polisi arkadaşımız. Bugün emniyetin görüş günü, herkese candan sarılan Altuğ müdürümüz, arkadaşlarla görüşüyor. O arkadaşla da görüşüyor, arkadaş dememek lazım, onunla görüşüyor. Bunlar görüşmeye girerken gerekli tedbirler alınmakla beraber, görüşmeden sonra dışarıya çıkıyor. Polis memuru silah teçhizatını alıyor çok ani ve hızlı bir şekilde makama geri dönüyor ve sonra hiçbir şey demeden, orada Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, daha sonra da içeriye müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. Altuğ müdürümüz buraya geldiğinde durumu oldukça ağırdı. Arkadaşlar her türlü müdahaleyi yaptı ama maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun. Bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, il merkezine gelmek istemiş, bu tip talepleri olmuş. Bu sanıyorum uygun görülmemiş. Ben ona polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, sakin, kendi halinde bilinen birisi. Tabi o bunun cezasını çekecek. Ama olan Altuğ müdürümüze oldu."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Emniyet Müdürü boynundan vuruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuyla ilgili açıklama yaptı. Oktay şunları söyledi:

  • Bugün saat 14.50 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü binası içinde, Derepazarı İlçe Emniyet'inde kadrolu polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, İl Emniyet Müdürü görüş gününde tayin talebiyle makama çıktığı esnada bilinmeyen bir nedenle İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi boynundan, personel müdürü Ercan Polat'ı sol göğüs ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal'ı bacağından yaralamıştır. Tüm yaralılar Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi alınmış durumda ama ne yazık ki İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin.

Rize Emniyet müdürü Altuğ Verdi kimdir?

Rize Emniyet müdürü Altuğ Verdi
Rize Emniyet müdürü Altuğ Verdi
  • Altuğ Verdi, 1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun olması akabinde, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir.
  • Ayrıca, Sayın İl Emniyet Müdürümüz ülkemizi ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda temsil etmiş olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
  • Altuğ Verdi, 19.08.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >