Rol arkadaşı profesör oldu!

Kemal Sunal
Kemal Sunal

Usta oyuncu Kemal Sunal'ın rol arkadaşı, ABD'de hoca oldu!

Kemal Sunal ile birlikte oynadığı "Meraklı Köfteci" adlı filmle adını duyuran Gölgen Bengü, şimdilerde ABD'de New Jersey Institute of Techology’de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Profesör unvanıyla öğretim üyeliği yapıyor.

Oyunculuktan akademik kariyere!

                                    Gölgen Bengü'yü herkes Kemal Sunal ile birlikte oynadığı "Meraklı Köfteci" filmiyle tanıdı. 
Kariyeri boyunca sadece iki filmde rol alan Bengü, teklifleri kabul etmedi. En son, 1977 yılında "Aslan Bacanak" filminde rol alan Gölgen Bengü, sinemadan koparak akademik kariyerine ağırlık verdi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gölgen Bengü, ABD’deki North Carolina A&T State University’de yüksek lisans, Clemson University’de doktorasını tamamladı. Şu anda New Jersey Institute of Techology’de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde "profesör" unvanıyla öğretim üyeliği yapıyor.
Oyunculuktan akademik kariyere! Gölgen Bengü'yü herkes Kemal Sunal ile birlikte oynadığı "Meraklı Köfteci" filmiyle tanıdı. Kariyeri boyunca sadece iki filmde rol alan Bengü, teklifleri kabul etmedi. En son, 1977 yılında "Aslan Bacanak" filminde rol alan Gölgen Bengü, sinemadan koparak akademik kariyerine ağırlık verdi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Gölgen Bengü, ABD’deki North Carolina A&T State University’de yüksek lisans, Clemson University’de doktorasını tamamladı. Şu anda New Jersey Institute of Techology’de Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde "profesör" unvanıyla öğretim üyeliği yapıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >