RTÜK'ten formatını değiştirmeyen izdivaç programlarına ceza

RTÜK, formatını değiştirmeyen izdivaç programlarına ceza verdi
RTÜK, formatını değiştirmeyen izdivaç programlarına ceza verdi

RTÜK, uyarılara rağmen yayın ihlallerine devam eden evlilik programları nedeniyle 6 kanala ağırlaştırılmış para cezası verdi.

RTÜK, tüm uyarılara rağmen formatında değişikliğe gitmeyen izdivaç programlarına ağırlaştırılmış bir ceza verdi. Geçtiğimiz hafta kaldırılma tehdidiyle baş başa kalan Kanal D'deki "Kısmetse Olur", Star TV'deki "Zuhal Topal'la", Show TV'deki "Evleneceksen Gel", ATV'deki "Esra Erol'da" ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" adlı programlar bu tehdide rağmen aynı formatı sürdürmeye devam etti.

Durumu bir kez daha gözden geçiren üst kurul; 6112 sayılı Kanun'un 8/1 maddesindeki "Yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ve "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkelerini ihlalden ve yine üst sınırdan dolayı reklam gelirinin yüzde 2'si oranında ağırlaştırılmış para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Böylelikle programların tüm 1 yıl içerisinde ödedikleri para cezası 17 Milyonu aşmış oldu.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >