Rus milletvekili: Ankara ile müzakereler devam etmeli

Rusya Duması Milletvekili Dmitry Novikov İdlib'de Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından açıklamada bulundu. Novikov Ankara'nın zor bir müzakereci olduğuna işaret etti, yine de İdlib konusunda müzakerenin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Novikov, Sputnik'e yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; "Mevcut durumda Ankara’nın eylemleri, Suriye’deki krizin çözümüne Rusya ile ortak katılıma rağmen, S-400 alımına rağmen, Ankara’nın Moskova dahil herkesten bağımsız politika yürüttüğünü gösteriyor. Diğer yandan Türkiye, NATO’nun tüm dayanışma yaklaşımlarına aykırı hareket etmeye hazır değil, politik ve askeri anlamda NATO üyeliğine değer veriyor."

Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin geleceğiyle ilgili olarak Ankara’nın 'genelde zor müzakereci' olduğuna işaret eden Rus milletvekili, buna rağmen müzakere sürecinin devam etmesi gerektiğini, bunun Suriye’deki çözümü de ilgilendirdiğini söyledi.

Esed'in kendi halkına yaptığı zulümleri görmeyen ve Esed yönetiminin meşru olduğunu öne süren Novikov, "Rusya, meşru yollarla seçilmiş yönetimin davetiyle Suriye topraklarında bulunuyor ve biz, Beşar Esed hükümetiyle olan anlaşmalara uygun olarak hareket etmeye devam etmeliyiz, üstelik böyle bir işbirliği etkisini gösterdi." dedi.

Daha önce varılan tüm kararların ardında büyük çalışmanın, büyük çabaların, uzlaşıların, anlaşmaların, bazı durumlarda da Suriye çözümü için verilen kurbanların yer aldığını kaydeden Novikov,"Bu yüzden, bugüne kadar elde edilen tüm deneyime değer verilmeli ve mevcut durumu çözüme kavuşturmak için ek yollar aranmalı." diye ekledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >